Syksy (päämääränä kuolema)

Runoilija VarjoRatsastaja

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 9.3.2004

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Syksyn tuuli keinuttaa
oksia pihlajapuun
se ylpeänä kantaa lapsiaan,
marjoja punaisen kuun

Vaihtui suloinen aamukaste
sateen piiskaamiin varjoihin,
”on syksy tullut”,
huusi kurki lauma
ja iski siivillään korkeuksiin

Niityiltä kuihtuivat kukat,
siivet perhosten harmaantui
kuoli vilja alle hallan,
kesä pois metsistä haihtui

Minä hiljaa katsoin vettä
niin mustaa niin tyyntä
kuinka virta hiljaa pois kuljettaa
jotain punaista
jotain keltaista
lehtiä kirjavien puiden

”On syksy tullut”
kajahtaa ääni
kun sudet ulvontaan ryhtyy
pimeyden sisaria te varokaa
kun yö herää
ja jahti taas alkaa

Syksyn tuuli kuiskii hiljaa
kellot.. kellot soi
syksy on kesän marssi kuolemaan
ja talven herra hykertelee valtaistuimellaan

viimeinen lehti putosi puusta

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot