sydän ja paita

Runoilija Pandora

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 30.1.2004

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Monta vuotta sitten
yllätin isoveljeni itkemästä
Hätäännyin
Eihän isoveljet itke
Ne on terästä ja kovia

Hiivin huoneeseen
Käperryin veikan kainaloon
"Miksi itket?"
"Joskus vain on päiviä
jolloin mikään ei onnistu
Sillon itketään
Ja mietitään vaihtoehtoja selviytyä ongelmista"
Pyyhin pienillä käsilläni kyyneleet hänen poskiltaan
Ja nyökyttelin ymmärtäväisesti
"Muistathan pikkuinen
että jokaisella on paita sydämensä ympärillä
Jotta se pysyisi lämpimänä, eikä paha maailma sitä jäädyttäisi
Ajan kuluessa paitaan tulee reikiä, silloin sinun ei pidä koittaa paikata tai täyttää tätä kylmää, onttoa, yksinäistä kohtaa
Sinun pitää koittaa korjata se"
Pienen tytön otsa rypistyi ihmetyksestä
Mitä veli tuolla tarkoitti?

Ajan myötä paitaan todella tulee reikiä
Nyt ymmärrän mitä veljeni tarkoitti
Reikien korjaaminen on niin vaikeaa ja sen aikana on pakko välillä itkeä
Muuten ei saisi voimaa sen tekemiseen.

Selite: 
hmm... en sano mitään. Ei ehkä ihan sellainen kun olisin halunnut.
Kategoria: 
 

Kommentit

Todella, todella koskettava teksti.
Itsehän en omista isoveliä tai
isosiskoa, sellaista aina toivoin.

Hyvä vertauskuva tuo paita ja
tulee jotenkin lapsimainen olo.

Kaunis <3

Tämä on niin totta,
mikään tuskin ihmetyttäisi pikkusiskoa enemmän kuin yllättää sankarinsa itkemästä.
Ja upeaan vertaukseen elämänohje pakattuna.
Hieno runosi.

ihana runo! <3

*suosikkeihin*

tosiaan tunteita herättävä.. kyllähän ne isoveljetkin itkee.. upea runo, suosikkeihin ;)

Tunteellinen ja herkkä runo, huomaa miten paljon veli merkitsee. :)

Luulisin, että noin on oikeastikkin käynyt.
Siis tuo isoveli kohta..
Jos näin oikeastikkin on,
niin tämä on kyllä ollut todella viisas isoveli,
sillä on selittänyt pikku tytöllekkin elämän kovimman asian! :>

Tämä oli nätti, todellisen tuntuinen ja hereättävä. Tai no, se herättävä osa oli tuo otsikko :>

tämä on kaunis. ajatella, että kyllä ne isoveljetkin suree, vaikka luulee muuta.

Tää on tosi kosketavaa tekstiä <3
Pisti miettimään......
Hieno runo!

Voi, tämä on upea.
Vihdoinkin ymmärrän enemmän elämästä ja voin ajatella näin.

Kiitos arvostelustasi.

 

Käyttäjän kaikki runot