Mistä onni tulee

Runoilija Haaveillaan

nainen
Julkaistu:
6
Liittynyt: 8.12.2020
Viimeksi paikalla: 27.12.2020 14:06

Asuinpaikka: MIKKELI
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
4.5.1955

 
Onni löytyy onkien
hän sanoi.
Poika otti oitis ongen käteensä
juoksi sillalle ja
alkoi onkia.
Onkeen tarttui ahven,
oletko se sinä se onni,
joka tulee onkien.
 
En minä mikään onni ole
ja kiroan onnesi
jos et heitä minua järveen takaisin.
Poika teki työtä käskettyä,
viskasi ahvenen järveen ja
jatkoi onkimista.
 
Koukkuun tarttui särki
pojan käteäkin särki
niin tiiviisti hän onki.
Poika kysyi saaliiltaan
oletko sinä se onni.
Särki vastasi oitis,
tunnethan luissasi,
että sinua särkee,
en siis ole onnesi.
Sinun onnesi on,
jos saatat minut veden maailmaan takaisin.
 
Poika teki työtä käskettyä.
Heitti kalan veteen.
Viskasi ongenkin veteen
ja tiuskaisi hänelle:
”Ei näy onni onkien tulevan?”
 
Hän vastasi pojalle:
”Sinä annoit ahvenelle vapauden
sinä annoit särjelle elämän.
Onni on antaa.
Antaessaan saa.”
 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Tuo on lähes aina totta**
Kiitos palautteesta.
miltei aina on noin, ei onni tule etsien, se tulee eläen
Kiitos palautteesta.
Mainiota, kunpa kaikki muistaisivat kaksi viimeistä riviä <3 
Kiitos palautteesta.
hieno tarina
 

Käyttäjän kaikki runot