Aika ja rakkaus

Runoilija Halloum

mies
Julkaistu:
2
Liittynyt: 4.7.2018
Viimeksi paikalla: 13.7.2018 11:22

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 
Mitä on aika? Jotenkin se tunkeutuu jokaiseen soluuni, kuluttaen ne kuolleiksi, antaen minulle lopun ja alun. Se luo illuusion historiasta. Emme käsitä, että on vain nykyhetki, historia ei tule takaisin ja tulevaa ei nää. Toki ihminen historian avulla pystyy havainnollistamaan tulevaa. Kukaan tuskin pelkää, että mitä jos tällä kertaa fysiikan lait eivät toimikkaan niinkuin ne toimivat. Emme voi tietää tulevaa, mutta meillä on vahva, itsestäänselvä ajatus siitä, että vuonna 2019 aika käy samalla nopeudella ja lentokoneet pysyvät taivaalla.
Suhteellisuusteoria opettaa, että aika ja paikka on suhteellista. Kun maasta ammutaan raketti avaruuteen ja siihen asetetaan kello, jota maasta käsin seurataan, niin se käy hitaammin, kuin maassa oleva kello. Sama ilmiö tapahtuu toisinpäin. Kun raketista katsotaan maassa olevaa kelloa se tuntuu käyvän hitaammin, kuin raketin kello. Objektin liike kaareuttaa aika avaruutta omalta kohdaltaan ja saa ajan käymään hitaammin, vaikka itse liikkeessä se ei siltä tunnu. Mutta lopulta, mitä aika on? En minä tiedä... Osaan vain implikoida sen syvempää olemusta. Ihmeellistä!
Mitä rakkaus on? Jotain mitä kaikki haalitsee ja muistelee. Se ilmiö esiintyy kaikkialla maailmassa, se kulminoituu asioihin ja henkilöihin, ihan mihin vain. Se hullu on taysin subjektiivinen ja henkilökohtaisella tasolla koettava asia, mutta silti se on objektiivinen siinä mielessä, että JOKAINEN sitä etsii ja haluaa. Kaiken se kestää, kaiken se kärsii. Kun olet löytänyt sen lakkaat kysymästä kysymystä; mihin minä kuulun? Niin... Mitä se on? En minä tiedä, osaan vain imlikoida sen syvempää olemusta. Ihmeellistä?
Kun tämä pysähtynyt nykyisyys liikkuu eteenpäin, niin me etsimme asioita jotka tuovat onnea. Onko onnea ilman rakkautta? En tiedä, olen aina ollut rakastunut johonkun tai johonkin, enkä oikeastaan halua kokea sitä etten olisi. Jokainen sähköinen impulssi joka laukaisee meissä rakkauden tunteen tarvii aikaa. Ilman aikaa sähkö ei liikkuisi päässämme emmekä olisi tietoisia itsestämme. Universumi voi pysähtyä koska vain. Emme tietäisi siitä mitään, mutta miten pitkäksi aikaa se pysähtyisi? Onko jumalalla universumin ulkopuolella kahvitauko ja hän pysäyttää universumin ajan viideksitoista jumalaiseksi minuutiksi? Mene ja tiedä.
Kun putoat rakkauteen, et putoa yhtään mihinkään fyysisesti. Aika ei enää kulje niinkuin ennen, vaan rakkaasi vierelläsi saa tunnit muuttumaan minuuteiksi. Sinut valtaa usko sekä toivo, ja teet kaiken niin vahvasti primitiivisten tunteittesi vankina, että saatat nolostua jälkeenpäin. Silti se palava tunne, tulee muistuttamaan sinua olemassa olostaan, että olet valmis etsimään sen hulluuden sisältäsi yhä uudelleen ja uudelleen, ehkä vain eri muodoissa. 
Gravitio pitää jalat maassa, aika saa kaiken liikkumaan ja rakkaus... Noh, se on suurin luonnonvoima kaikista.
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Monipuolista pohdintaa, niinhän se rakkaus on aina suurin <3
 

Käyttäjän kaikki runot