Sumu ja Päivänsäde

Runoilija Aimo Halla

mies
Julkaistu:
128
Liittynyt: 23.1.2012
Viimeksi paikalla: 5.2.2024 0:44

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

tuulesta temmattua, huulella heitettyä, lieneekö lainattua, väkisin väännettyä, eikä millään pahalla nämähän ovat pelkkiä satuja.
 

Sumuksi synnyin pohjolan maille
valkean viitan harteilleni sain
elolliset kaikki kulkuani kaihtaa
vain hiljaisuus,
se seuraa mukanain

tuulenhenki edessäni hiljalleensa tyyntyy
syleilyä koleaa, ei kaipaa yksikään
minne vain nyt kosken, kenties jälki jää
pisara tai kaksi,
ne on kyyneliä nää

synnyit Päivänsäteeksi, tyttäreksi auringon
sait kultahiukset kiharaiset,
hymyn kauniin lämpimän

tulit tänne valon tuomaan,
kasvuvoiman antamaan
linnut sulle kaikki laulaa,
kukat aukoo nuppujaan

ei kulkemaan meitä yhdessä luotu
eri kasteihin täällä me synnyttiin
iloksi muille on lämpösi suotu
kun saavut,
mentävä minun on lipettiin

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Kaunista verbaliikkaa puettuna melankoliaan, mutta ehkä juuri siksi uppoaa tähän lukijaan.

Herkkä, kaunis runo

Sivut

 

Käyttäjän kaikki runot