Kultareunukset

Runoilija retee

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 17.3.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Olen, sattumoisin siis kirjoitan, myös runoja. Suosittelen kaikille esimerkiksi sellaisia runoilijoita kuin Aaro Hellaakoski, Pentti Saarikoski ja Viljo Kajava. Näistä kumpuaa tietty elämänarvostus ja varsinkin Kajavalla on runoissansa hieno ote luontoon. Runoja on paljon ja niistä on opittava seulomaan ne itseään koskettavat. Yksikään runo ei ole huono, jotkin niistä eivät vain kosketa kaikkia ihmisiä sillä tavalla, kuin ne koskettavat toisia.
 

Pilviltäni pyyhittiin aikanaan pois kultareunukset.
Opin ammoin kaatumaan rusentamatta koko kehoa.

En taputtanut toverillisesti olkapäälle, jätin sanomatta kuinka rakastinkaan Suurta tietä - loputtoman pituista.

Koin jo varhain uurteet käsipohjissa, joiden vuoksi mieskin voi itkeä.

Nyrkit on vaihtoehto, jos on riittävän vahva.
Tuo tyttö, joka hyppäsi katolta. Seisoin savupiipusta hieman kallellaan.

Kävelin iltaisin ristien väleissä, etsin nimiä, joita ei tulisi ennen kuin jälkeeni. En katsonut nimiä, joiden tiesin olevan.

Istuin iltoja pitkiä, öitä yksinäisiä.

Kunnes joku jostain joskus tulee, vievät pullot, vievät minut.

Vievät huomiseen pahnanpohjilla tiilimuurin sisällä istuen.

Jätin nostamatta käteni peukalokyytiä varten kohti elämänmutkia.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

tässä oli jotain surullista, mutta myös kaunista ajatusta. koskettava :)

 

Käyttäjän kaikki runot