itsenäisyyspäivä 2011

Runoilija Gymnocephalus cernuus

mies
Julkaistu:
1
Liittynyt: 6.12.2011

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Tiiviin ja tunnelmallisen sanataiteen ystävä.
 

Itsenäisyyspäivä ja joulu ennen kohtalon kevättä.
Pimeys, synkkyys, pettymys, epätoivo.
Kiireen ja pers-aukisuuden mahdoton yhdistelmä kalvaa kansaa.
Aurinko näyttäytyy vain hävitäkseen horisontin taa.
Kansa silmät sidottuina, korvat tukittuina, aistideprevaatiosssaan,
matkalla kohti yltäkylläisyyden kangastusta.

Silmien edessä avautuu
kansallinen kangastus,
petollinen pukuloisto.
Käsien rituaalinen kohtaaminen,
korusanojen vaihto.
Muumimamman vastaanotto,
kansakunnan kahvipöytä.
Konjakit ja kaviaarit,
köyhän kansan kämmeneltä.
Nokkikaa röyhkeät lokit,
tyydyttäkää julkiset tarpeenne.

Ei näy keidasta,
ei löydy hyvinvointia,
ei aitoa vakautta, ei rauhaa.
Ei kakkosasuntoa ja kaupunkiautoa,
ei kesämökkiä ja purjevenettä.

Lennä siivetön Ikaros,
nosta kansa kurjuudesta.
Älä välitä kahleistasi,
ole vapaa mielessäsi.
Palkitse siipiesi silpojat,
vaurastuta vangitsijat.
Tervehdi tulevaisuutesi tuhoojia,
tämän päivän tuhkimoita.

Selite: 
Itsenäisyys, linnan juhlat ja eliitin erkaantuminen "normaalista" elämästä.
Kategoria: 
 

Kommentit

Hmm, kerrankin kiehtova kuvaus tämänkaltaisesta aiheesta! =)

 

Käyttäjän kaikki runot