Tonttu

Runoilija Mikael

mies
Julkaistu:
27
Liittynyt: 24.7.2018
Viimeksi paikalla: 28.2.2024 10:51

Asuinpaikka: Turku
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
27.2.1961
Facebook:

Olen julkaissut neljä runokokoelmaa. ”Pisan portaat” palkittiin Päätaloinstituutin kilpailussa.

”Hengästysteni astiat” on kesällä 2019 ilmestynyt toinen kokoelmani.

”Kolmas aika” ilmestyi 2020.

 ”Ru Noni” ilmestyi heinäkuussa 2021.

Mina dikter ruotsinkielinen kokoelma aikaisemmin julkaistuista kokoelmistani ( 2022)

My Poetry is a collection of my best Poems in English (2022)

Jokivarren taidepalatsin kielikuvat ilmestyi elokuussa 2023

 

Täällä saamani palaute ja kommentit ovat osaltaan vaikuttaneet runokokoelmieni sisältöön.

Kiitos siitä kaikille kommentoijille. Työ jatkuu ja toivon saavani kommentteja lisää. 



Blogini löytyy täältä

 


Olen nähnyt saunatontun
vilahtavan lauteiden alla olevasta kolosta piiloonsa

Yllätin hänet torkkumasta
edellisen illan kuumuutta säteilevien kiuaskivien päältä
Olisin halunnut häneltä vastaukset muutamiin
mielenkiintoisiin kysymyksiin

Elikö hän erakkona vain tässä saunassa
Tapasiko hän naapurisaaren savusaunan tonttua
Hänkö lauloi syysiltoina Kalevala aiheisia värssyjä
viilenevän saunan vihtakasassa

Jos hän joskus haluaa lähteä markkinoille
liikkuuko hän tonttuolemuksessaan
vai vaihtaako pyhävaatteisiinsa
Käveleekö keskellä tietä vilkuillen 
ja tervehtien talojen tyttäriä
Poikkeaako jazzklubille kengittä tanssimaan
naispuolisia tonttuja kohdatakseen
Voiko tonttu rakastua
niin kuin ihminen voi

Saako tonttu muuttaa saunastaan
ikuisiksi ajoiksi
Katsooko tonttu kellostaan
on jo myöhä,
pitää palata.
 
Selite: 
Hyvää Joulua kaikille Rakkausrunolaisille t. KM Wegelius
oletus

Kommentit

Samoin sinne. Kiva runo, tykkään  :)
Kiitos Milele 
Ihanan jouluinen tarina. Tästä tulee hyvä, jouluinen mieli <3 
Joulun tähti tuo jouluisen sanoman. Oikein hyvää vuotta 2020 myös.
Hauska ja hyvä, pidin.
Kiitos Oiva kommentistasi.
 

Käyttäjän kaikki runot