VANKI/TUOMARI

Runoilija jyskov

Tulinen silmä
Punainen ja luometon
Nukkumatta koskaan

Valvoo
Yksinäisen sisällä

Sauron tornissaan
Arvostelee arvostamatta 

Manaten esiin nimetöntä
Valon tuojaa
Enkeleistä kauneinta
Paratiisin särkijää
Vastakohtaisuuksien luojaa

Ei ole toista ilman toista
Hyvää ja pahaa
Toisen ytimessä toinen versoo

Kiertää kehää
Sormuksen kaltaista

Kahlitsevaa

Sormuksen läpi
Kuin naantalin aurinko

Luometon palava silmä
Ytimessä syvällä tornissaan valvoo

Vanki ja vartija
Itsensä ruoskija

Vankilan pihaa kiertää
Elämänsä uraa hiertää

Matkallaan kohti kehän murtajaa
Tuomiovuorta etsien

Tietämättä koskaan
Onko kehän katkaisussa sen ratkaisu
 
Selite: 
Luin muutama vuosi sitten JRR Tolkienin "Silmarillion" ja se poiki tällaista. Kirjoitettu 29.7.-18
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Upean runon lukemasi kirja on poikinut, tosiaankin <3 
Kiitoksia😁
 

Käyttäjän kaikki runot