Ex-enkeli

Runoilija Fructus

mies
Julkaistu:
15
Liittynyt: 27.7.2017
Viimeksi paikalla: 7.3.2020 10:02

Asuinpaikka: Turku
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Kiitos vierailusta profiilisani!

Itse olen kovin kriittinen omia teksejäni kohtaan, eikä lähipiirissäni oikein ole henkilöitä niitä arvioimaan, joten arvostan jokaista kommenttia ja kehitysehdotusta.

Hyvää jatkoa!

 
 
Enkeli kyllästyi alituiseen vahtimiseen ja huolehtimiseen, leikkasi siipensä ja haistatti paskat.
Ulkopuolisille enkelien tarkkailijoille teko saattoi vaikuttaa hetken mielijohteelta. Tosiasiassa hän oli kuitenkin jo useamman kuukauden ajan kyseenalaistanut työnsä järjellisyyden. 

Tehtävästään eronnut enkeli ilmestyi eteeni jossain Helsingin kantakaupungin kadulla, vanhan lippakioskin edessä. Päätimme mennä kulttuuriväen suosimaan Heinähattuun juomaan yhdet terävät. Jallua tai mitä enkelit nyt tapaavat juoda, en tiedä - oma viinanhimoni oli liian suuri, jotta olisin jaksanut keskittyä moiseen pieneen yksityiskohtaan.

Baarissa juominen oli radikaalisti vähentynyt viimesimmän kohtaukseni myötä. Tarkemmin mietittynä tämä oli ensimmäinen vierailu siellä tapahtuman jälkeen. Sain baarissa vierailevalta koiralta muutaman paheksuvan katseen, mutta muuten meidän saapumisemme ei näyttänyt kiinnostavan ketään.  

Enkeli suhtautui tekemisiini suvaitsevaisesti, olihan hän katsellut toilailuani jo jonkin aikaa. 
-- päätit sitten lopettaa kaitsemisen, tokaisin juomisen lomasta.

Minulla oli kunnon pohjat alla, eikä suuni koordinaatio toiminut odotetusti. Ulkoisesti se ilmeni pahemman luokan puheen sammaltamisena.

- "Olen varma että pärjäät ilman minua", enkeli sanoi ja joi juomansa yhdellä huikalla. "Sitä paitsi olet jo sen verran iäkäs ettei kuolemasi pahemmin järkytä ketään. Jos sinulla siis on läheisiä välittämässä." Siivetön ex-kaitsijani jatkoi ja pyyhkäisi violettina hohkaavan juomanoron pois leualtaan. 

Havahduin lapsuuden aikaiselta sängyltäni. Pohdin pitkään kumpi uni on todellisuutta. Päätin olla miettimättä kysymystä pidempään. 

Hamusin vesilasia vanhan pianon päältä. Se näytti heikolta ja hauraalta, ja mietin kuinka ihmiskohtaloa se oli elämänsä aikana nähdä. Lasipullo oli täytetty punaisella hiekalla, joka kätki sisäänsä suuria kysymyksiä.

//Eräässä unessani istuin pianon ääressä samalla kun sininen tuuli murensi siitä ja sormistani paloja pois.//

Tässä todellisuudessa olin vielä kokonainen, mutta kaikki ei tainnut olla sitä miltä se ensisilmäyksellä vaikutti. 
Selite: 
Tarina mielessäni alkaa muotoutua. Ulkopuolisille se todennäköisesti vaikuttaa ainoastaan oudolta tajunnanvirralta. Hyvä, sillä alan olla oikeilla jäljillä.
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Kiehtova ja vangitseva tarina. 
Olet miettinyt tätä tarinaa jonkin verran, mielenkiintoista luettavaa <3
 

Käyttäjän kaikki runot