Erilainen nuori

Runoilija Painajaispoika

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 26.3.2010
Viimeksi paikalla: 4.9.2015 23:19

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

En minä kaipaa seikkailua
en tahdo riehua, juhlia, olla vastuuton
tahdon vain olla kunnolla,
kunnioittaa ja tulla kunnioitetuksi
ja ajatella omilla aivoillani

Miksi tahdot minun melskaavan?
Uskotko että sillä opin elämään?
Olenko tasapainoton,
kun en tahdo olla epävakaa,
arvaamaton, hallitsematon
sellainen kuin muut teinit?

Eivät toki kaikki,
sen itse parhaiten tiedän.
Mutta niin sinä sanot,
niin kuin muut.
Miksi minun pitäisi viehtyä pussikaljasta,
viimaisesta puistosta,
ongelmista, rahahuolista, sydänsuruista
kaikesta mitä muut tahtovat kokea?

Enkö saa olla rauhassa itseni
rentoutua turvallisesti kirjan parissa,
tai kynän ja paperin
vältellä pirskeitä, väkijuomia, harkitsemattomia suhteita
ja muita myrkkyjä
olla siellä missä viihdyn,
teidän kanssanne? Ja itseni
löytää itse omat kiinnostukseni,
ymmärtää maailmaa omalla tavallani

Ja katso, nythän teen kuten toivot
minähän kapinoin ja valitan
"soitan suutani", kuten sanotaan
(mielummin soittaisin pianoa)
nyt olen jo näsäviisas,
ja voinhan heittäytyä härkäpäiseksi:

EI, EI, EI
minä en rupea "normaaliksi",
tahdon olla tässä ja luoda jotakin omaa
Mene sinä myrkyttämään sielusi
tekemään kaikkea turhaa ja typerää
jos se on sitä mitä kaipaat.

Kyllä minäkin sinut hyväksyn,
vaikket ole minä.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Hyvin tuttua pohdintaa... Itsekin olen sitä pohtinut, miten kummaa se on, miten vanhemmat eivät ihmettele lapsensa juopposekoilua, vaan niitten puutetta.

 

Käyttäjän kaikki runot