Tonttu

Runoilija justin

mies
Julkaistu:
7
Liittynyt: 18.11.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Elä nyt, älä lastesi kautta.
 

Tonttu talojen välissä pimeässä loikkii,
kirja kädessä painaa ja muutenkin alkaa olla jo poikki.

Mutta vielä on paljon työtä eessä,
paljon hoidettavaa ennen kuin pukki lahjoineen voi matkata reessä.

Tonttu tietää, että innoissaan lapset jo joulua oottaa,
siksi kaikki tosi kilttiä esittää koittaa.

Mutta tonttu se vain pimeässä työtään tekee,
paljon puurtaa ja ahertaa kaikkien lasten eteen.

Moni ei huomaa, että asiassa on toinenkin puoli,
kas ei kukaan tontun voinnista huoli.

Kaikki vain kotonaan leikkii ja juhlii,
kun tonttu taasen kylmässä erottelee lapsista kilttejä ja tuhmii.

Tontulla on vilu ja nälkäkin jo painaa,
mutta vielä kinosten läpi seuraavalle talolle tiensä raivaa.

Sisään ikkunasta tonttu kurkkaa,
katse tarkentuu olohuoneen nurkkaan.

Sisko pientä veljeään auttaa piirtämisessä,
etenkin apua veli tuntuu kaipaavan värittämisessä.

”Tämänkö haluat joululahjaksi?” kysyy sisko ja osoittaa kuvaa,
oli sisko näin päätellyt, sillä muistutti kuva suuresti junaa.

Mutta poika tontunkin ihmetykseksi sanoikin ”Ei”,
”Sinulle minä tämän joululahjaksi tein”.

Tonttu ikkunaan hetkeksi vielä mietteissään katselemaan jäi,
hymyn kaikkien kolmen kasvoille noustua, lähti tonttu iloisena kotiinpäin.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot