Aikuisia ja luusereita

Runoilija Ally Reborn

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 3.7.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Olavi Roine istui pukuhuoneen penkillä. Hän nojasi eteenpäin, tuki kyynärpäillä polviinsa ja tuijotti itseään vastapäisestä peilistä, jonka likaisuus sumensi siitä heijastuvan miehen peilikuvan. Hänen vartijan univormun takki repsotti puoliksi auki napitettuna. Takin alle puettu aluspaita liimautui kiinni hikiseen ylävartaloon. Sen kostean kankaan kireys vasten rintakehää sai Olavin tuntemaan mielihyvää, - sellaista mielihyvää jota nuori mies tuntee silloin kun on juuri onnistunut todistamaan muille miehisyyttään.

Vielä hetken ihailtua kuvaansa peilistä – suun kaaret aavistuksen verran hymyssä, katseen vielä kerran kohdistuttua lihaksikkaisiin käsivarsiin, hitaasti laskevaan ja nousevaan rintakehään sekä mieheksi hieman poikkeuksellisen naisellisiin kasvonpiirteisiin (mutta komeisiin, hän ajatteli niihin katsoessaan) – hän nousi ylös, avasi pukukaappinsa oven, jolloin saranat päästivät korvia vihlovan vinkaisun. Olavi laski varustevyön kaapin pohjalle, riisui univormun yltään, ripusti sen henkariin roikkumaan ja puki ylleen arkivaatteensa; suorat housut ja kauluspaidan ¬ – josta jätti auki kaksi ylimmäistä nappia. Olavi kumartui peilin eteen ja kampasi hiuksensa taakse. Hiukset olivat vaaleat ja helposti muotoiltavissa. Sellaiset kuten hänen äidillään, jolla oli tapana Olavin ollessa lapsi – silloin kun lapsi vielä on kontrolloitava, eikä tunne tapaa kapinoida sillä tavoin kuin teini-iässä tulee tuntemaan – leikkuutta Olavin hiukset ajan trendien mukaan. Olavin vartuttua teini-ikään hän kieltäytyi tuosta tavasta, ja silloin syntyi hiusmalli johon vielä kymmenen vuotta vanhempanakin hän kampasi hiuksensa - sellaisiksi kuten miespääosan näyttelijöillä oli neljäkymmentäluvun elokuvissa. Pukuhuoneen ovi aukesi, sisään saapui Henrik Ahlberg omassa vartijan univormussaan – kankaassa oli siellä täällä purkaumia ja haalistumat kummankin polven kohdalla.. Vuodet olivat muokanneet Henrikin kasvoilta pois sen lapsen pyöreyden joka kokemattomilla noviiseilla on uraa aloittaessa, mutta häivettyy pois kokemuksen karttuessa.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot