Kristallikallo

Runoilija Johnny Bailiff

mies
Julkaistu:
9
Liittynyt: 25.9.2008
Viimeksi paikalla: 31.12.2020 19:13

Asuinpaikka: -
Syntymäpäivä:
18.6.1986

 

Syön kerran viikossa, nukun yhden
yön vuodessa. Olen heikentynyt
voimani menettänyt, lahonnut yli
20 vuotta viime aikoina vanhentunut,
kevyt hölkkä vastaa maratonia
minulle, urheilu jota ennen niin
suuresti rakastin, on nyt vain suuri
taakka harteille,
sisälläni jyskyy ja paukkuu, joka hetki
kiehuu, kuulen tykkien pommitusten
äänet, ihmisten huudot räjähdykset.

Kuljen yksin kaupungilla, aistin
energiasi kaikkialla. Vaellan likaisissa
kuteissa, tuska soi replayna korvissa.
Unessa löysin kristallikallon,
kiersin kahdesti maapallon, toin sen
käteesi, suurimman unelmasi. Nyt
yksin valvon, ei rahaa katson, tilin
saldon, ehkä jo ensi kuussa muuttaa
saan, roskakatokseen asumaan.

Pilvet ja sade huoneen sisällä. Sinä
lähdit ja sinä päivänä, iski pyöveli minua
kirveellä, tappoi yhdellä iskulla,
tähdetkin vain hiekanjyviä rannalla.
Tunnen oman pienuuteni, betonilattian
vuoteellani. Postiluukku kolahtaa,
katuvalot kerrostalot nukahtaa, arkkityypit
odottaa, kutsuu näkemään, unen
risteyksessä valoihin jään.

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Jännä ja mielenkiintoinen runo/teksti, kuten tuo aiempikin tuosa. Pidän hyvin paljon. Tulee mieleen Pekka Strengin laulun nimi, "Kylmä kaupunki".

 

Käyttäjän kaikki runot