MUUTTU

Runoilija Hilma

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 28.8.2003

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Yrittä otta sanoi kii, niputta niit ja... vaa tuule ne viävä, arjes hukkuva...
 

Miähe miälest
jottai muuttu.
Aikka myäre
mettähä mene.

Mitä vähemmä
miäs sano,
sitä enemmä
naine puhu.
Kälkättä.
Jäkättä.
Mäkättä.

Sillo vaimo
muijaks muuttu.

Selite: 
Mää olen pohtinnu, et kui miähe sanova vaimostas niin kamalaste et "muija"... Ei me naisekka sanot omast pualisost et "äijä"... ainaka kovi helposte! Älkkän ottakko ihan kirjamelliseste...
Kategoria: 
 

Kommentit

No sepä taetaa sillon olla ukko jostae asijasta kovinnii suutuksissaan, ku mijittelemmaan ruppee.
Sillo onnii parempi männä mehän puita haokkumaan.

Pakkohan jonkun on sentään kommunikoida, vaikka yksinään, jos ei saa vastakaikua. :) Aiheellista pohdintaa mukavassa murrerunossasi.

Meilläpäin sanotaan akka tai emäntä.Mies sanoo minua kummallakin nimellä.Rakas vaimoni on kyllä tavanomainen sanonta myös.

Ei se siit vuosie mytä mihkä muutu.Mää olen ollu muija jo nelkyt vuotta ja muijaksens se pyysiki sillo. Täälpäi se on iha vakio sanonta niinkus mual vaimo tai joku muu.

Hupaisa, joskin monessa tapauksessa todellinen kuvaus parisuhteen kehityskaaresta. Politikkojen ja yritysjohtajien mielestä muutos on ainoa tie menestykseen ja "kehitykseen" vaikka tässä tarkoitetaankin varmaan muuta muutosta!

upea

Hyvä ja rehellinen runo. Toisen säkeistön pilkkoisin ehkä kahtia, mielestäni siihen voisi neljännen rivin jälkeen laittaa rivivälin ja aloittaa uuden säkeistön.

"Toi meiä äij, ko see jua stää korviket
niim paljo." Sanos yks muija joskus
sota- ja pula-aikan.

HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ!

Olisikohan tuo muuttuminen ja ei-muuttuminen kuitenkin ihan molemmille osapuolille tarkoitettu, jos puhutaan vaikka kasvusta yhteiseksi hyväksi. Tuppisuut miehet ja kälkättävät vaimot eivät varmasti kovasti innosta, mutta kaikki johtuu kaikesta ja silloin on varmaan syytä lähteä tutkimaan alkulähteitä syihin ja seurauksiin. Kivasti tärkeästä aiheesta murteella ;)

 

Käyttäjän kaikki runot