Perskutarallaa

Runoilija 6bd4ab441627d1094cce153cca2adb6d

mies
Julkaistu:
5
Liittynyt: 5.2.2011
Viimeksi paikalla: 8.3.2019 0:16

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Asustelen Ranualla yksikseni omakotitalossa kalaisan lohijoen tuntumassa. Minulla on talo Simojoki varressa, siellä kalastelen, metsästän ja muutenkin aikaani vietän luonnossa. Pudasjärvelle menen kotipaikalleni jonka omistan ja sitä hiljakseen kunnostan. Siellä sielu lepää hiljaisuudessa ja ison pirtin hämyssä kiikkustuolissa istuessa. Luonto on minulle tärkeä ja pihapiirissäni on lukematon määrä linnunpönttöjä ja joka kevät laitan uusia pönttöjä puihin.
 

Perskutarallaa

Joesta tuli usvaa se tiesi kylmää,
oli koskessa voimaa se vaahtoisena mylvää.
Voi perskutarallaa, yöllä oli hallaa.
Puitakin lisättiin keittiön hellaan.
Voi perkutarallaa taisi tulla turpaan,
poijat on kairassa meikä miettii murhaa.

Illalla lähtivät talsimaan kairaan
Korpeen aikoivat poimimaan hillaa.
Voi perskutarallaa, ei tule hillaa.
Turhaan ne poijaat suollakin tallaa.
Voi perkutarallaa taisi tulla turpaan,
poijat on kairassa meikä miettii murhaa.

Soittaakin yritin, ei vastaa mulle kettään
kairassa talsivat ja eipä ole kenttää.
Voi perskutarallaa milloin poijakin pallaa
Voisivat kämpälle tulla, ja lähteä kallaan.
Voi perkutarallaa taisi tulla turpaan,
poijat on kairassa meikä miettii murhaa.

Sieltä ne poijaat kämpälle pallaa,
suoraan joelle pyytämään kallaa.
Verkkoja laskevat kaikilta sallaa,
saisivatpa lohta tai ainakin kallaa.
Voi perkutarallaa taisi tulla kallaa,
lohtakin tuli ja sitä saatiin sallaa.

Kämpällä olen ja pyydän hirviä pattaan
kiväärillä kaasin ja nähnyt ei kukkaan.
Lihasoppaa keitän ja ponua kittaan,
korvessa keitin ja tiennyt ei kukkaan.

Voi perkutarallaa mieti en murhaa,
syön minä talvella lohta ja kallaa.
Voi perkutarallaa kotio meen sallaa,
syön minä talvella lohta ja kallaa.
Voi perkutarallaa en ota turpaan,
pojat on joella ja mieti en murhaa.

Kämpällä olen ja pyydän hirviä pattaan
kiväärillä kaasin ja nähnyt ei kukkaan.
Lihasoppaa keitän ja ponua kittaan,
korvessa keitin ja tiennyt ei kukkaan.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

hyvä tunnelma

hienosti ja hauskastikin kirjoitettu pienimuotoinen tarina, pidän!

Melekoonen rallatus :D

 

Käyttäjän kaikki runot