Sonett 3

Runoilija Rafaelisti

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 21.1.2008
Viimeksi paikalla: 2.10.2023 13:47

Asuinpaikka: Turku
Sähköposti:
Syntymäpäivä:
19.7.1990

Saako onnellisenakin luoda?
 
Jag trodde inte att den blöta sten

så kraftigt torkar och blir varm igen.

En i sig själv djupt sjunken, vissnad gren

nu grönskar av att möta denne vän.


Små stunder som vi delar är för mig

som hela liv. Ja, tänk! Blir det en skam

när sångaren erkänner: Blott åt dig

mitt hjärtas varma toner glöder fram.


Du är en spegelbild, men hör, märk väl:

Ej mig du föreställer. Det du är

är allt min själ behöver - att bli hel.

Likt honom som du själv ser speglad där.



O du som ger och tager, ens en gång

låt även mig framkalla inre sång!
oletus
Kategoria: