rakastaisitko?

Runoilija saippuakala

mies
Julkaistu:
11
Liittynyt: 10.7.2007

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

rakastaisitko minua
talviaamuna
ikkunoiden ollessa huurteessa

herätessäni vierestäsi
tuntiessasi lämpöni
sinua vasten

rakastaisitko minua
keväisen katupölyn noustessa
aamuauringon herättäessä kaupungin

siihen ainaiseen meteliin
mikä lähtee liikenteestä
ihmisistä kiirehtimässä johonkin

rakastaisitko minua
kesäaamuna kahvilassa
lämpöasteiden noustessa

haaveillessani kahvikupin ääressä
istuessasi toisella puolen pöytää
korvapuustinmaku suussasi

rakastaisitko minua
juhannusyön tunteina
aamunkoitteessa päivään alkavaan

kun kaikki on pysähtynyt
juhlat loppuneet
hiipivän raukeuden laskuhumalassa

entä rakastaisitko minua
pimeänä syysyönä
päivien lyhetessä olemattomiin

talvipakkasten taas hiipiessä
sydämiin paleltamaan
ensilumen tipahdellessa

rakastaisitko minua
ruskan vaihtuessa valkeuteen
alkuillan sinisiin hetkiin

ihmisten pakkautuessa kapakoihin
piiloutuessaan koteihinsa
hakeutuessaan suojaan talvelta

pitkän pimeän talven
kuumeisen kiireisen kevään
kauniin kuulaan kesän

sateisen synkän syksyn
seuraavanakin vuonna
rakastaisitko?

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

mä en tiedä mitä kaikkea tää mussa koskettaa mut tuntuu että ihan joka kolkkaa. ihan hurjan kaunista hetkien kuvailua ja niin lempeä tapa kysyä tuollaista kysymystä. pidän ihan luvattoman paljon, todellakin suosikkeihin. tuli lämpöä joka puolelle. vuosi on kaunis asia. kiitos.

 

Käyttäjän kaikki runot