Nimetön

Runoilija Riku Jurvanen

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 18.1.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Tuore ylioppilas, ehkä tuleva yliopisto-opiskelija. Musiikki ja lyriikka sydäntä lähellä.
 

Vuoden toinen päivä
ja jo mieleni tähystää seuraavia
oletko luonani silloin
kun jatkan itseni seuraavalle vuosisadalle
vai rakastanko toista
ja toisen kanssa katson taimia tuulessa

Elänkö mielen köyhyydessä
tunnistanko kuvani lammen pinnalta
vanhenetko kanssani
vai yksinkö molemmat

Sinä jos joku tiesit
joka tuuma itsestään annettua
sattuu kuin kuolema kun on irrotettava
minä leikkasin raajani irti
ja jäin auringonpaahteeseen makaamaan
ja jäin jäiseen mereen hukkumaan
sinä jos kuka sen tiedät
niin minä tein

Mutta sinä myös sen tiedät
että joku raajarikon merimudasta nostaa
tarpeeksi heikko olit
niin painavan lastin nostaaksesi
niin syvälä

Nyt olet kuitenkin poissa
vuoden toisena päivänä
ja monta päivää eteenpäin
entä jos en odota sinua kun palaat
entä jos menetit sen mikä oli jo kerran totta

entä jos löydän jonkun yhtä paahteessa riutuneen
yhtä merestä mutaisen
hukkumisesta sinisen
ihmisen

Selite: 
2.1.2011
Kategoria: 
 

Kommentit

kaunis pohdinta.

Hienoa pohdintaa

 

Käyttäjän kaikki runot