Konfirmoidulle

Runoilija helkajaaarni

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 22.5.2007

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Olen sanoista syntynyt, sanoista täyttynyt. Sanojen järjestäminen kuvaamaan sieluni maailmaa on elämäniloni lähde ja olemiseni edellytys. Sanat kumpuavat tunnelmista, niiden maalaaminen toisten aistittavaksi jää osuudekseni.
Jos en kirjoittaisi, en olisi olemassa.
 

Usein mietin mielessäin,
onko maailma niin kuin ennen.
Onko haaveet lasten samanlaiset
niin kuin ennenkin?
Miten muuttaa maailma
nuoren ihmistaimen tavoitteita
unelmia, huolenaiheita,
mahdollisuuksia löytää tie,
jota kulkea?

Tulit kevätlahjana
tähän maailmaan suureen ja kovaan.
Elämäsi eväät arvottiin
jo kai ennen syntymää.
Olen öitä valvonut
mietiskellessäni, osaankohan
sua tukea ollenkaan,
ohjata sinua löytämään tie,
jota kulkea.

Nuo päivät lapsuuden
sinut ovat muokanneet.
Toivoa vain voin mä hiljaa,
ne että sua kantaa...

Kun nyt sua katselen,
näen ihmisen vahvan ja kauniin.
Silmiesi katse luottavainen
suuntaa tulevaan.
Kysyn sulta mielessäin,
mitä käteesi on jäänyt
lapsuusvuosista, iloista ja suruista.
Vastauksena kai sanasi
kauniit kuulisin:

”Mitä kuului lapsuuteen,
heijastuu nyt nuoruuteen.
Alkutaipaleella vasta
on elämäni matka.

Päivä tää muistoihini jää
ikuisesti elämään.”

Selite: 
Viimeiset värssyt ovat tyttäreni, ripille päässeen, käsialaa. Tein tästä laulun ja esitin rippijuhlissa. Onnistuin, kun en ajatellut, mitä lauloin...
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot