Suvi Setäsen seikkailut

Runoilija Moonake

nainen
Julkaistu:
11
Liittynyt: 11.1.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Jyväskyläläinen, 20-vuotias tyttö etsii itseään. Ei tupakoitsijoille, läheisriippuvaisille tai yhden illan tyypeille.
 

Saapui Lyseoon uusi ykkönen
nimenään Suvi Setänen
Oli kuullut Lyseosta juttua
muttei uskoa ollut moista huttua

Tytöt ovat siellä noitia
ja koskaan ei näy käytävillä poikia
Juhlia pitävät, ”perinteitä” vaalivat
ja maikatkin varmaan puusta putosivat

Näille nauroi Setänen:
”Se talo on hauskankeltainen
ja historiikki paksuhko
vaan muita outoksia en usko”

Mutta! Yhä epäröiden astui hän Lyseoon
tuohon velhojen pesään, karvamuseoon
Totta puhuen oli jotain vikana
miks’ tykätään tästä ihan sikana?

Muutoin vaikutti koulu aika tavalliselta
mutta jotain hassua haistoi hengitysilmasta
Eikä vain hometta Suvi aistinut
Lyseon henki oli hänet vallannut

Ja pian olikin ykkönen tämä
mukana joka jutussa, vietti Lyseolla öitä
Osallistui gaalan, näytelmän ja Jorman tekoon
lähes kuukahti kunnes käski terkkari lepoon

Nyt ymmärtää Suvi kuinka toimia
kun pian taas liian monilla lusikoilla keittää soppia
Ottaa hän jatkossa sopivasti hommia vain
jottei vallan tule lyötyä lököilyä lain

Selite: 
Kirjoitettu koulun lehden lisänumeroa eli ykkösille suunnattua ensiapunivaskaa varten. Ko. lehden nimi on tietysti Jorma.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot