Sieni pieni pesusieni.

Runoilija DiCola

mies
Julkaistu:
3
Liittynyt: 3.2.2007

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Jotta miehestä tulisi runoilija hänen on oltava rakastunut - tai onneton.
 

Eli pieni pesusieni kylpyammeen laidalla,
surullisena sadepäivänä alkoi ulkoilmaan haikailla,
se tahtoi ulos seikkailemaan, päästä eroon taloista likaisista,
oli kuullut paljon tarinoita metsän eläimistä ihanista.

Se kaipaamistaan kaipasi, kunnes valkoiseksi vaahtosi,
tuli isäntä pesulle, ja kuplakummitusta kammosi.
Pesusieni roskakoriin viskattiin,
ja ulos talosta kannettiin.

Pesusieni pelokkaana metsän laidalle eksyi.
Se kummasteli kuusia suuria ja näkemäänsä pettyi:
ei ollut eläimiä vienoja,
vaan pelkkiä lehtiä ja liejuja.

Kuin vastauksena itkuun ankeaan, kurkisti olio pieni suojastaan,
se sieni oli lajiltaan, ei kasvi eikä eläin laisinkaan.
Se ihmeissään kummasteli, mikä sieni tämä tulokas olikaan,
ei ollut se herkkusieni eikä korvasieni todellakaan,
vaan pesusieni puhtoinen, vailla jalkaa, lakkiakaan.

Pesusieni uuden ystävän sai,
sillä vettä molemmat rakastivat vain.
Ei ollut huolen häivää,
ei ainoatakaan surullista sadepäivää.

Selite: 
Kirjoitettu 14.1.2007 klo 4:30 yöllä... joten kaikki säkeet ei ehkä natsaa just prikulleen kohdilleen. :P
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot