Todellisuus

Runoilija Spelldom

mies
Julkaistu:
7
Liittynyt: 2.7.2006
Viimeksi paikalla: 17.6.2017 22:38

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Anna minun olla puhdas jae
vailla sormenjälkiä
ja hämmentäviä naarmuja
sydänlihassani;
kovien arvottomuuksien
piirtimen jälkiä.

Poimi minut
asiayhteydestä.
Kumita pois
kaikki valheelliset viitteet.
Ihmiskunnan uranuurrot
taulukankaani pinnasta.
Pyyhi pois
on-merkin takaa
kokemusteni tuhruinen summa.

Sillä arvoani ei lasketa
määrästä eikä laadusta,
tiedosta eikä taidosta.
Ääretöntä ei tutkita
mitalla eikä vaa'alla.
Minua ei koetella
ymmärtävillä katseilla,
eikä aatteitani voidella
vuoksivedellä.

Katso,
nuo lapset juovat kivimurskaa
ja pitävät sen mausta,
koska eivät ole maistaneet
puhtaan puun hedelmää.
Ja itkevälle he nauravat,
sillä säännöissä sanotaan:
Todellisuus on erämaa,
jossa saappaaton jalka
ruhjoutuu realiteettien
teräviin reunoihin.
Siellä sinisilmäiset sokaistaan
ja puhtaat sotketaan.

Sillä arvomme lasketaan
määrässä ja laadussa,
tiedossa ja taidossa.
Ääretöntä tutkitaan
mitalla ja vaa'alla.
Erämaan kivillä
mitta täytetään.
Terävillä reunoilla
kaikki hyvä tärvellään.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Aika hengästyttävää luettavaa tämä runosi. Piti lukea hitaasti, jotta sai kaiken irti.
Mielettömän upeita kielikuvia tässä, ei liian vaikeita ymmärrettäviksi, muttei liian helppoja, jotka voisi ohittaa ajattelematta ja uppoamatta lauseeseen.
Tässä on paljon asiaa, mutta itse tulkitsin tästä ihmisten jonkinlaista sokeutta, ehkä pelkoa, tarvetta vain olla, miettimättä todellisuutta itseään.
Toki tähän saa monta näkökulmaa.
Mutta, pidin kyllä valtavasti, vahva ja sisältörikas ajatustenlaukaisija.

erilainen runo mitä oon pitkään aikaan lukenut.! Pidin todella.:)

aivan mieletöntä taituruutta osata leikkiä sanoilla, ja saada ne kuitenkin lauseeksi joka laittaa lukijan pään raksuttamaan.

Pidän tavastasi kirjoittaa, jättää rajat vetämättä, ja antaa lukijalle mahdollisuus oivaltaa omalla tavallaan. Et tee mistään itsestäänselvää.
Se on taito, jota harva osaa, tai tulee koskaan oppimaan.

Hienoa!

Hyvyys elää särjetyissä sydämissä.

Tämä teksti on täynnä viisautta, loistavin kielikuvin kirjoitettuja totuuksia.
Tämä kirjoituksesi osuu syvälle sieluun. *~*~
Lisää! ^^

 

Käyttäjän kaikki runot