Yhden taivaan alla

Runoilija Veljeni Leijonamieli

mies
Julkaistu:
11
Liittynyt: 21.5.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Hiljainen ajelehtija, tuulessa leijuvien lehtien tarkkailija, synkeämielinen suitsuttelija ja viimeisen sanan sanoja. Kavereiden kesken kelpo veikko. Junan tuoma helsinkiläinen, vantaalainen, oululainen, raahelainen ja lappalainen. Koti on jossain. "Susi on sudelle susi".
 

Olen nähnyt Ateenan ihmeet
Huutanut ja hakenut rakkautta
Julian parvekkeen alta
Veronan yössä

Olen sammuttanut janoni
Antiikin Rooman lähteillä
ja itkenyt itseni uneen
La Ramblan kaduilla
yöllisten naisten
kävellessä kuiskien ohitseni

Olen uinut alasti
Mincion vihressä vedessä
ja rakastellut tuntematonta
romanttisessa Montpellierissa

Olen maistanut Kölnin vettä
ja nähnyt rautaesiripun
raunioiden murenevan
ja ihmisten siinä lomassa

Silti mikään,
koskaan,
ei ikinä,
ollut kuin kesämökkinne
pieni veranta jolla istuimme
kahden kiikkukeinuissa
jotka narisivat

eikä kuten sinun taikomasi
pannukahvi
jonka tuoksun muisto
hivelee vieläkin
minun kielenpäälläni

Juhannusloitsuja,
muistan sinun kuiskanneen
enkä unohda sinua
koskaan
enkä ikinä

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Hyvin visuaalista tekstiä - sellaista, jonka näkee oitis kuvina päässään lukiessaan ja pääsee runoon sisälle. Vaikuttava, vahva. Itkin tätä lukiessani ja se on hyvä merkki. Upea.

 

Käyttäjän kaikki runot