Sinä hymyilit

Runoilija Snöfrid

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 20.8.2007
Viimeksi paikalla: 28.9.2015 0:06

Asuinpaikka: -
Syntymäpäivä:
-

 

Herätit minut aamulla. Katselit kun puin, söin ja pakkasin. Kävelit kanssani kouluun. Ihmettelin, että mitä sinä teet täällä. Sinä hymyilit ja nopeutit kävelytahtiasi. Minulla oli vaikeksia pysyä perässä.

Sinulle riitti tunniksi hupia typeristä huloimattomuusvirheistäni matikankokeessa. Pyysin sinua auttamaan. Sinä nauroit ja sanoit, että et saa tehdä sellaista. Murjotin. Mutta pian oli minun vuoroni nauraa kun tulit kanssani ruotsintunnille. Hermostutit opettajan täysin. Väittelit kiihkeästi monta minuuttia lapsenoikeuksista, tasa-arvosta, maailman rauhasta, kasvissyönnistä ja taideaineiden tärkeydestä ruotsinopettajan kanssa. Lopulta sanoit sille, että tämä luokka on liian pieni meille molemmille. Vedit ruotsinopettajaa turpaan ja häivyit. Nauroin makeasti.

Palsit takaisin iltapäivällä. Sanoin, että olikin jo ikävä. Sinä hymyilit ja sanoit, että nyt lennetään Pariisiin. Tartuit minua kädestä. Minua huimasi, koska nousimme niin nopeasti pilvien yläpuolelle. Siellä oli valoisampaa ja kauniimpaa.

Pian olimme Pariisissa. Pilvissä oli juuri Pariisin kohdalla aukko. Sukelsimme alas ja laskeuduimme pehmeästi Eiffeltornin ylimpään kerrokseen. Pariisi näytti kauniilta. Sitten laskeuduimme katutasoon. Ostit kioskista minulle vaniljajäätelön, hymyilit ja sanoit, että nyt mennään Louvreen.

Louvressa oli paljon ihmisiä. Minusta lasipyramidi oli hieno. Menimme katsomaan Mona Lisaa. Sen nähtyäsi, sinä sanoit, että olipas se pieni. Nauroimme. Sanoit, että valokuvat eivät kerro totuutta yhtä hyvin kuin maalaukset. Maalaukset ovat ikuisempia. Maalaukset ovat tärkeämpiä.

Koska kaikki oli jo nähty, päätimme lähteä takaisin kotiin. Alkoi tulla myöhäkin. Aurinko laski talojen taa ja Eiffeltornin valot syttivät.

Minua väsytti, mutta onneksi sinä pidit minut hereillä enkä pudonnut alas maahan pilvien lävitse.

Kotiin tultuamme sinä keitit minulle kaakaota ja itsellesi kahvia. Sanoit, että olipa mukava päivä. Haukottelin ja hymyilin. En miettinyt huomista. Sinä hymyilit. Nukahdin syliisi.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Ihana. Tuli semmonen Peter Pan olo tosta lentämisestä, vaikka eka tulikin mieleen Lumiukko. Mut hieno teksti taas.

 

Käyttäjän kaikki runot