Hetkessä kaikki voikin olla toisin

Runoilija piiaz

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 6.4.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Monta unelmaa
liian monta
ei niistä kiinni saa
ne katoaa
paljon sanottavaa
liian paljon
en ehdi aloittaa
olen jo sanaton
 

Tänään se tapahtui. Aivan huomaamattani, se ryömi lähemmäksi pitkin oikeaa laitaa. Piiloutui selkäni taakse ja odotti. Odotti hetkeä jolloin voisi pistää niin kovaa, että tekisi kipeää.

Ja ,kun sen aika koitti, tuntui kuin maa olisi kadonnut jalkojeni alta. Aistini sekoittuivat tervaan kuin untuvat, jotka ovat aivan liian hentoja päästäkseen siitä irti. Kaikki oli yhtä utua. Vain maailma jatkoi kulkuaan eteenpäin. Minä jämähdin paikoilleni.

Ihmettelin miten se kehtasikin. Juuri nyt, kun kaikki tuntui olevan niin hyvin. Tasapainossa.
Se laski aivan liian vakaat kätensä hartioilleni, saaden käsitykseni tasapainosta järkkymään, ja vastasi liioitellun määrätietoisesti: "olen vain pieni ääni pääsi sisältä. Se ääni, joka tähän asti on vain seuraillut sivusta".

"Tulin kertomaan, että on aika antaa kaiken tuskan, katkeruuden ja kostonhimon valua pois. Käsitellä menneet niin, että ne suostuvat avaamaan sillat kevyempään tulevaisuuteen".

"Niinpä sinun täytyy kärsiä hetki. Muistella kaikki se, mikä kerran raastoi sydämesi syvimpiä onkaloita ja toi niihin kylmyyden. Muistele, kärsi ja ota opiksesi. Lopulta pystyt antamaan anteeksi. Anteeksi itsellesi".

Se tuntui pahalta. Tuntui kuin elämäni olisi tullut päätepysäkille. Sille pysäkille, josta ei näe kuin taaksepäin. Hetkeen, jolloin muistellaan ja kärsitään kaikki uudelleen.
Kuulin, kuinka kyyneleet aikoivat polttomerkitä kasvoni.

Mutta yllättäen, kesken tunteen joka niin innokkaasti vaati kostamaan, huomasin sen. Sen tyyneyden mikä valtasi mieleni ja antoi uuden mahdollisuuden. Vaikka en hyväksyisikään tekemiäni virheitä, ymmärrän nyt liittää ne kokemuksiini. Sellaisiin, joista on otetava opikseen. Niin varmistan, että niitä on vaikeampi toistaa tulevaisuudessa.

Siirrän katseeni tähän hetkeen ja huomaan: vihdoinkin olen valmis antamaan anteeksi. Itselleni.

Selite: 
Että tämmöinen tarina tällä kertaa...
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot