JUHANNUSUNI

Runoilija Hugo Holvi

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 11.12.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Köyhä laulaja
 

Nuo muiston juhannukset eivät koskaan palaa
vaikka niitä moni luokse hamuaa.
Nään kellohameen virttyneen ja pihapiirin
nuo päivät nuoruuteni pilviin soutaa sai.

Taas katson eilistäin kuin vanhaa kujaa kaitaa
missä hiekkatietä kirmailla mä sain.
Se kaiken mulle toistaa aina uudelleen
vaikka tiedän unta kiinni en mä saa.

Vain muiston laulu vanha herättää voi uuden
ja soittaa keskikesän yöhön valoisaan.
Sen kautta vielä kerran tunteen herkän saan
se hetken luokses liitää lailla leivosen.

Jos voisin vielä koskettaa sua niinkuin silloin
ja ottaa kädestäsi kiinni ystäväin.
En silloin muuta kaipais elämäni iltaan
se uni täyttäis toiveen kaipauksenkin.

Katson meren lahteen aivan peilityyneen
kun joutsenparvi soutaa kohti poukamaa.
Nään siinä kaiken-sen tarkoituksen suuren:
sen miksi kaikki etsii kotuisatamaan.

HH 2012

Selite: 
Juhannusmieli- keskikesän kieli- lauluni tuotti- iloa vuotti!
Kategoria: 
 

Kommentit

Kaunis on unesi:)

 

Käyttäjän kaikki runot