KAUPUNGIN JOULU

Runoilija Hugo Holvi

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 11.12.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Köyhä laulaja
 

Kun vanhan kirkon eteen joulukuusi nousee
se monin kynttilöin vie viestin kautta maan.
Nuo kutsuu joulun viettoon taaton sekä lapsen
luo lämmön,yhteisyyden joka kulkijaan.
Taas mieli halaa luokse joulukaupungin
se antaa joulumielen hartaan,lämpöisen.
Se kulkee kohti joulurauhan julistusta
ja kautta adventtien hohtaa sydämiin.

Kuljethan joen rantaa kynttilöiden merta
katso taas joulukadun juhlan tunnelmaa.
Astele jokirantaa kulje yli siltain
voit löytää hetken taikaa vanhan kaupungin.
Niin pitkään Katariina Eerikkiään itki
hän luona linnan muurin kylmän vankilan.
Jo siitä kauan on mut muista joka hetki:
se tärkein joulun anti rakkautta on.

Jos nouset Kaskenmäkeen käänny vasemmalle
ja täytä kori pienin lahjoin,kynttilöin.
Kuin mieli henkis yhä unta joululapsen
sen taikaa kaukomaiden vanhain tietäjäin.
Viel astu Brahenpuiston poikki kirkon luo
levähdä penkkiin eteen suuren alttarin.
Tunnethan kuinka lähelläsi tuuli lämmin
sai löytää paikan siellä aina kestävän.

Hemmo Helander 2011

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot