Jumalatar

Runoilija Iridium

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 31.1.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Hymy hymystä. Halaus haluksesta. Arvostelu arvostelusta.
 

(Jatkoa edelliseen)

Jos ei olisi jumalaa, vaan jumalatar
joka ei olisi ankara ja vaativa
vaan hellä ja huolehtivainen

Ei olisi pappeja, vaan papittaria
jotka eivät määräilisi ja vahtisi
vaan pitäisivät hyvänä

Huolehtisivat ihmisen todellisista tarpeista
niin henkisistä kuin fyysisistäkin

Temppeleissä annettaisiin
nälkäisille ruokaa
köyhille almuja
pettyneille lohtua
ahdistuneille neuvoja
yksinäisille sitä mitä he tarvitsevat
(tietysti muutama miespapitarkin tarvittaisiin, mikäli
papittaret suostuisivat työskentelemään heidän kanssaan)

Kirkon tarkoitus olisi
että kaikki olisivat onnellisia
ei olisi väliä, olisiko jumalatar oikeasti olemassa
taivasta ei tarvittaisi
koska se olisi maan päällä

Selite: 
Tässä tämä täydellisen maailman henkinen puoli. Seuraavassa runossa paljastuu täydellinen yhteiskuntajärjestys. Uups! En pitänyt lupaustani, vai olisiko tämä rakkausruno? Tähtäimessä on maailma jossa olisi vain rakkautta eikä mitään arvo-eroja naisten ja miesten välillä.
Kategoria: 
 

Kommentit

Selvästihän tämä on rakkausruno. Rakkautta elämään, oikeudenmukaisuuteen ja ihmisten väliseen tasa-arvoon. Ainakin toive sellaiseen.

 

Käyttäjän kaikki runot