Säteilevä joulumieli

Runoilija Hesek

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 23.1.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Olen urbanisoitunut lapinpoika. Ainoa mitä täällä kehäkolmosen sisäpuolella kaipaan, on porotokka takapihalla, kunnon pakkaset, kunnon pimeä, kunnon valoisa, revontulet ja 50000 neliökilometriä erämaata.
 

Atomi lohkeaa
äiti Venäjänmaalla
tai Loviisassa alla rautakannen
jossa lukee Moscow
paksuin mustin kirjaimin

jotta joulutuikkuuni syttyisi valo
ja jakaisi eloisaa mieltä
sydäntemme iloksi

ja jotta uunin lämpövastus
kuumentaisi laatikot pöytään
pikkasen reunasta karrellaan

Piilotetaan jäte Siperian kallioon
tai syötetään se kehitysmaan lapsille
niin saadaan lisää käsiä
taputtamaan meille
koska nyt on sentään joulu

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot