Haavoja

Runoilija Jemii-

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 21.12.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Jalkojani nipistelee. Juoksen paljain jaloin kivisellä, märällä tiellä. Kyyneleet sekoittuvat pimeästä putoavaan sateeseen, joka piiskaa kasvojani ja saa kylmät väreet juoksemaan selälläni yhä uudestaan ja uudestaan. Puun juuri kamppaa minut, kaadun, puristan silmäni kiinni ja tunnen kivien painuvan joka puolelle kehoani, raapivan ihoni naarmuille. Hengitän vähän aikaa, nousen hitaasti ylös ja lähden kävellen jatkamaan matkaani.

Kuulen hänen huutonsa, hänen uhkauksensa ja hänen voimakkaan huohotuksen korvallani. Tunnen hänen lyöntinsä kasvoillani, kyntensä selässäni. Niiden kehooni jättämät jäljet eivät koskaan ole niin suuret, kuin hänen päähäni jättämät, suuret arvet, jotka kirveltävät mieltäni. Hänen takiaan en enää ole puhdas kuin pieni lapsi. Hänen takiaan en ole enää vapaa niistä suurista suruista, viilloista sydämessäni. Hänen takiaan olen nyt tässä palelemassa, ilman kenkiä, märkä paita päälläni.

En tiedä, minne menisin. Kotiin? Menisinkö kotiin, sinne, mistä aina olen saanut sen turvan, jota olen kaivannut? Sinne, missä joku aina välitti? Sinne, missä vietin lapsuuteni? Nyt tarvitsen sitä. Tarvitsen sitä turvaa, tarvitsen jotain, joka välittäisi, tarvitsen lapsuuttani. Olen haavoittunut. Niitä haavoja ei voi korjata laastarilla. Ei edes sellaisella, jossa on Mikki-hiiren kuva. Sellaisella, jonka äiti aina laittoi haavaan. Nämä haavat ovat sisälläni, sydämessäni. Vain ne ihmiset, joita rakastan, voivat korjata haavani.

Käännyn pihaan. Kävelen ovelle, avaan sen. Kaadun polvilleni maahan, mutta rakkaani nostavat minut takaisin jaloilleen. Niin he tekevät nytkin. Olen kaatunut, enkä pääse yksin nousemaan. He auttavat minut ylös.

Selite: 
Tässäkin "tarina", EI ole tosijuttu, ei MITENKÄÄN liity omaan elämääni, täysin keksitty juttu. Tulipa vain päähäni.
Kategoria: 
 

Kommentit

hieno tarina
menee suosikkeihin

 

Käyttäjän kaikki runot

Runoilija Runon nimiLajittele laskevasti Luontipäivä Kommentteja Kategoria
Jemii- Haavoja 19.4.2006 1 Runo
Jemii- Hyvästi taas... 19.4.2006 1 Runo
Jemii- Joulu 19.4.2006 0 Runo
Jemii- Kevät 14.1.2006 0 Runo
Jemii- Nimetön 20.12.2009 1 Runo
Jemii- Nimetön 20.12.2009 0 Runo
Jemii- Nimetön 20.12.2009 0 Runo
Jemii- Nimetön 14.1.2006 2 Runo
Jemii- Nimetön 20.12.2009 1 Runo
Jemii- Päivä 19.4.2006 0 Runo