Ole sinä meidän tuleva

Runoilija Rautakantele

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 15.11.2005
Viimeksi paikalla: 26.4.2018 16:35

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Olen niissä piireissä, joissa

Kelloa kuljetaan väärään suuntaan
unohdutaan kapakkaan
junista myöhästytään tahallisesti
tanssitaan parkkipaikoilla
paetaan intohimoisesti
todellisuutta
tullaan riippuvaisiksi jostain


 
 

Savuinen ilmatila vallitsee
maanantaita näkyvämmin
tiedäthän rakas
mitä on vierastaa itseään

Maailman ja itseni välillä
helvetin monta eilistä
välttelen yhä peilikuvia

Tiedäthän rakas
mitä on vierastaa

Itseään
on niin vaikea rakastaa

oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Tästä pidän tolkuttoman paljon, mutta en osaa sanoa, miksi. Voi johtua yleisestä vaikutelmasta tai jostakin. Yleistä vaikutelmaa luovat jotkut valitsemasi sanat ja ilmaisut, mutta yksikään niistä erillään ei tunnu varsinaiselta tärpiltä. Hassua.

"Maailman ja itseni välillä helvetin monta eilistä.." No johan, upeata, kerrassaan, koko runo.

"tiedäthän rakas mitä on vierastaa itseään" on aivan mahtavasti sanottu.ihanan haikea tunnelma valtaa mieleni.en voi kuin ihailla...:)

Pidin erityisesti siitä, miten olet tässä käyttänyt säkeitä 'vierastaa'-sanan ympärillä. " tiedäthän rakas / mitä on vierastaa itseään ------ Tiedäthän rakas / mitä on vierasta /// Itseään'

Näin lyhyessä tekstissä voisi helposti tuntua turhalta toistolta. Mutta tässä se toimii ja raaputtelee lukijan mielenpintaa oivalluksiin.

Selailin myös muita tekstejäsi, ja se mitä tähän mennessä ehdin nähdä teki vaikutuksen. Säkeesi ja ajatuksesi ovat mielestäni tuoreita, sanavalintasi kiehtovia.

Kiitoksia!

Kyllä on herkkää.
Mielestäni upean kekseliästä on käyttää sanaa vierastaa runossa, sillä se antaa vielä mystisemman salaperäisen kellon kilkatuksen teokseen.
Otsikko on juuri sopivan vaikea, että lukijan ajatukset ovat rullalla, mutta hyvin.

Ikäänkuin runo hakisi vahvempaansa, sanoihinsa. Hyvä teos.

Synkkää ja melankolista tekstiä pukkaa...ja kuitenkin tässä on jotain hyvin kaunista. Toisen tuoma turva; se se on! Monta sanaahan runoosi syntyi sittenkin! Kaunista.

kaunis tosiaan,
ja koskettava.
pidän tämän tunnelmasta

 

Käyttäjän kaikki runot