Vanahanajan ihiminen

Runoilija lintunen

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 17.10.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

"Elähän hättäile. Kyllä se elämänpoloku sinullekkin avvautuu."
Mummoni.
Vakaa vanhanajan ihminen.
"Pöönä kahavin porina, nisu ja ite tehyt Hannatätinkakut, parempaa hetkeä päivässä saa hakkee."
Aamuisin mummu nousi sängystä navetta-aikaan -ei elämäntahti muuttunut edes maatilan sukupolvenvaihdon jälkeen.
"Sitä on vissiin ohjelmoitunu aukasemmaan silimäsä heti kuuen kieppeillä, ikäsä ku on sillon unet mielestään heristäny". Hän totesi kun asiaa ihemettelin.
Virkatut päiväpeitteet, kesäkeitto, kotoinen virren veisuu ja lappapuuro, niistä minä sinut muistan.
Mummu- Oli se onni, että sain elää rinnan oikean "vanahan ajan ihimisen" kanssa- siitä suuri kiitos.

Selite: 
Muisteluita mummostani, hänestä joka yli 90 vuotiaaksi asti kerkes. Oli maatalon emäntänä työikänsä ja sen jälkeen meillä lapsenlapsilla hyvänä ja turvaisana hoitajana.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot