Suomi -

Runoilija Jukebox

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 12.7.2009
Viimeksi paikalla: 9.1.2022 10:49

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
15.7.1995

 

Anteliaasti lahjoititte Kreikalle yli miljardin,
kansalaisten nahastahan se otetaan kuitenkin.
Leikataan palkkoja, venytetään eläkeikää,
jää meille kansanedustajille enemmän törsättävää.

Vankeutta mummolle, joka myi huumeita selvitäkseen
laskuista,
ja nuorille, jotka kiduttivat ja pahoinpitelivät lasta,
ehdollista.

Vankilassa riittää hoivaa ja ruokaa, pisteet siitä,
harmi ettei sama hoito vanhainkoteihin riitä.
Kunpa löytyisi keino, mikä tarpeet priorisoi,
mutta kuten Soini sanoi: ”Ei vaan voi!”

Vähemmistöt eivät ole saanet samoja oikeuksia
vieläkään,
voisi sanoa, että ihmisoikeudet ovat Päivien
viemää.

Ajattelitte opintotukea leikkailla?
Sano se opiskelijalle, joka tekee yötöitä opiskelun ohella!
Haluatte kieltää abortin?
Sano se naiselle, joka raiskauksen takia päätyi raskaaksi!
Ei tasa-arvoiselle avioliitto-oikeudelle?
Sano se minulle ja minun rakastamalle miehelle!

Kiitoksia ilmaisista palveluksista, jotka muuten
me maksamme,
ja kiitoksia kun yritätte ”parhaanne”.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Hyvä, kantaaottava runo

Tulee protestilaulujen perinne mieleen ja Vexi Salmen sanoittama Irwin (haistakaa p-a koko valtiovalta). Riimityskin toimii laulettavan iskevästi, etenkin runon alkukappaleet, "vähemmistöt jne." kohdassa vähän hajoaa. Onnistuneesti tämä kuvaa pettyneen kansanosan tuntoja; osin hauskasti mutta ennen kaikkea kirpeästi, puhuttelevastikin. Kaikesta en ole samaa mieltä mutta mielestäni kelpo tykitystä anyway.

Hieno kantaanotto-runo!! Asiaa!!

Ajankohtainen runo..hyvin rimmaava. Lisää tällaisia.
 

Käyttäjän kaikki runot