Nurja

Runoilija Terttuselja

nainen
Julkaistu:
11
Liittynyt: 3.4.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Silmät, jotka ovat joskus olleet peitetyt, jotka ovat joutuneet näkemään mitä eivät ole halunneet, jotka eivät uskaltaneet katsoa kohti, jotka näkivät vain syyttäviä ja halveksivia katseita. Silmät, jotka olivat tottuneet näkemään pahaa ja kohdistivat katseensa vain siihen. Silmät, joihin joku katsoi pitkään, kesytti katseeni. Silmät, jotka nyt ovat levolliset ja luottavaiset, eivät enää myrskyn väriset vaan seesteisen harmaansiniset.
 

Nurjan puolen näytin
annoin itseni kokonaan
tutkit minut tarkkaan
etsit jotain, et tiennyt mitä

Mikä oli se virheliike
joka laittoi alulle tämän?
Miksi tahdot eroon
vaikka olen antanut myös parhaimpani

Et huolinut minua aidoimpana itsenäni
vai oliko se vain yksi minäni?

Minne lähdet, miksi?
Onko matkasi takaisin?

Parhaani tein,
yritinkö liikaakin?

Rakastanko sinua,
vai opetinko itseni rakastamaan,
kahlitsin sinuun kiinni?

Olet kuuseni sateessa
en uskalla lähteä yksin merelle
häviänkö virtoihin

Olen tullut läpinäkyväksi kanssasi
niin hauraaksi ja heikoksi
Sinä olet aurinkoni
olet suuntani ja suojani

Haluaisin painaa peruuta- nappia
mennä edelliselle sivulle tarinassamme

Mutta ei se toimisi niin
ensimmäinen lettu menee aina mustaksi
Minä olen sinun ensimmäisesi
Olen opettajasi, sinä sydänsuruni

Pakko mennä,
päästää irti
Tuskan ilme kasvoillani
lähden
toivon että joku minut kääntää nurinpäin;
suu on hymyssä
ja silmistä paistaa aamun pilke

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot