pieni kesäruno vanhaksi menneen s-etukupongin taakse

Runoilija Jimmie

mies
Julkaistu:
11
Liittynyt: 25.2.2011

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

"Emme ole perineet maailmaa esi-isiltämme, olemme lainanneet sen lapsiltamme."
 

Karhupuistossa kuuntelen puiden huminaa
Puut muistuttavat sieluni muinaista himaa
Hotsittais byggaa tohon viereiseen jalavaan piskuisen kämpän
ja tsiigailla tän
autuaan aurinkoisen päivän
miten Kallion kotoinen syke luo kasvoilleni häivän -
kuin näkisi lapsuuden kadonneen ystävän,
joka omisti pöhkön sydämen ja fillarirämän...
Tämän jälkeen toivottaisi tervetulleeksi hämärän -
kuunnellen puistoporukoitten puheenporinaa,
bissetölkkien sihahduksia ja skurukiskojen kolinaa,
jotka kantautuis lattialautojeni välistä himaan...
Kepee kesäyö jolloin Kallion brankkarit antaa tulikärpästen loistaa
ja slurkitkin spurgun penkillä goijaa
eikä tohdi sitä sielunmaisemastaan poistaa...
Tuoksuvien puiden hymniin
tahtoo tuolloin lepäävä ajatukseni taivaltaa,
niin että ilta-auringon kare
puoliuinuvan katseeni valtaa...
Silmien päivänpituisia räpsähdyksiä,
sudenkorennon synnyttämiä säpsähdyksiä,
jotka kauneudellaan
epämääräisen olemuksen suojiinsa salpaa...
Kirjoitus loppuu - runo alkaa...

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot