Talven ihme

Runoilija Annich

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 23.2.2004

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Pieni hiiri tyttönen,
Roosa nimeltään.
Meni talvella ulos kolostaan,
hiukan happea haukkaamaan.
Ei ollut pieni hiiri,
ennen käynyt ulkona.
Sen takia oli äiti,
mukana tukena ja turvana.

Pieni hiiri tyttönen,
Roosa nimeltään
Katseli taivaan tähtiä
kovasti ihmeissään.
Ei sellainen valojen paljous
voinut todellista olla.
Oli pieni hiiri tyttö
aivan hurmiolla.

Pieni hiiri tyttönen,
Roosa nimeltään
tunsi jalkojen alla kylmän
Lumen sekä jään.
Mitä oli tuo outo jauhe?
Niin kylmä ja valkoinen.
Ei tiennyt ollenkaan
tuo pieni hiiriLapsonen.

Pieni hiiri tyttönen,
Roosa nimeltään.
Katsoi äitiinsä kysyvästi
ja kovasti ihmeissään.
"Äiti mitä on nuo valopisteet,
ja kylmä jauhe ja tää
kylmä tuoksu ilmassa,
mikä nenääni kirveltää?"

"Rakas lapseni niistä tulee talvi.
On normaali juttu tää.
Aina kun tulee marraskuu,
alkaa ulkona kimmeltää.
Tähdet syttyy tuikkimaan
ja lumi tulee maahan.
Sen takia hiiri lapsoset,
silloin kotona olla saavat."

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Söpö runo. Kaunis. Tästä voisi ihan hyvin tehdä kirjan :) Tykkäsin!

 

Käyttäjän kaikki runot