tuhkasta noussut

Runoilija Annastiinanen

katseessa kytevä kulovalkean katku
syö askel askeleelta olleen ja menneen

koitan pitää pystyssä 
tätä ruostuvan puumajan huojuvaa lattiaa
kipinöivän tuhkan kuiskatessa
sisimpäni palaneen karrelle
mustuen ja murentuen

mutta se on silti minussa, meissä
hengessä ja sisimmässä

tahtomattaankin

yritän olla sopivasti
istun kätteni päällä
etten kirjoittaisi liikaa
olisin osa puita ja multaista maata


monet asiat vain tuntuvat
olevan minusta kaukana

sanat, unet ja omenapuut

viikkaan lopulta nämä vaatteet kaappiin
enkä halua enää nukkua päivääkään
valoni ohi

sillä jos minä olisin ehjä
eivät linnutkaan lentäisi talveksi etelään

                     ***



 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Upea!
Koskettava runo.
 
Värisyttävän aito
Mielenkiintoinen toteamus lopussa, ei ehkä ole totta.
Tämä tempaa lukijan mukaansa heti ensimmäiseltä riviltä lähtien, kerrassaan upeaa tekstiä.
Kiinnostava ja ilmeikäs runo. Helminä poimisin tuon "sanat, unet ja omenapuut."
Eniten tässä runossa minua puhuttelee jälkipuolisko "tahtomattaankin" - sanan jälkeen. Runon lopetus on oivaltava ja pistää väkisinkin miettimään mitä sillä haetaan.
 

Käyttäjän kaikki runot