Tahto

Runoilija Gscon

nainen
Julkaistu:
1
Liittynyt: 28.3.2020
Viimeksi paikalla: 3.10.2021 12:31

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 
Ajatus: Minä tahdon lyödä oikeaa polveani.
Se antaa indikaation siitä, että minulla on mahdollisuus lyödä myös vasenta polveani. Tai jotain muuta. Tai olla lyömättä.
Löin vasenta polveani.
Miksi?
Näyttääkseni vapaan tahdon olemassaolon?
Vasemman polven lyöminen indikoi, että on tapahtunut lyöminen.
Tästä voidaan johtaa, että ennen tätä tapahtumaa oli 2 skenaariota: joko lyö, tai ei lyö.
Sillä, mitä lyö, ei ollut merkitystä.
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Tällaisiakin asioita on nyt enemmän aikaa miettiä ja pohtia. 
Mielenkiintoinen. Runo etenee loogisesti alun ajatuksesta lopputulokseensa. Runon lukijana ja tulkitsijana minua kiinnostaa, mitä on tapahtunut ennen runoa ja mitä tapahtuu sen jälkeen. Mikä johtaa ensiajatukseen? Runo itse viittaa vapaaseen tahtoon, joka pysäyttää minutkin ajattelemaan runoa tätä vasten... Onko ajatus lyömisestä oma itsenäinen ja riippumaton päätös, vai ovatko olosuhteet/tapahtumat juuri ennen/perimä johon ei voi vaikuttaa ajanut tämän ajatuksen kertojan päähän... Tämä on todella hieno runona, pohtien tekoja ja ihmisen tahdon osuutta kaikkeen. Jopa elämän tarkoitusta kurkoittelee tämä teksti. Mietin, että tarkoittaako runo antaa vastausta, vai enemmänkin haastaa lukijaa..päädyn jälkimmäiseen, ja jään vieläkin miettimään...
 

Käyttäjän kaikki runot