tonttu ja luoja

Runoilija pöty

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 29.11.2003

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Muuten, uskoisitteko että
ennen sitä suurta paukkua
kaikki aine oli pelkkää vettä
Siinä luoja kahlasi kanniskellen laukkua
jossa, ruoja, lahjojansa piilotteli

Vaan kerran tipahtikin pussi olaltaan
ja veteen syntyi siihen kohti monttu
Voi, herra meni lähestulkoon tolaltaan
kun kuopan pohjalta kipusikin tonttu
-iloisena, ovelana juosta viipotteli

mutta pysähtyipä valaisemaan uteliasta:
"Olen syntynyt naavajauhosta ja kuusenkerpuista,
unelmakuteesta ja ruusuntuhkasta
sekä rakkaudesta, iloista ja riemuista;
kiusoittelen usein mutta myöskin hoivaan..."

Otti taskustansa tonttu tukon meriheinää
ja tulukset joist' iski kipinää
semmoisella vauhdilla niin ettei nää
silmä tarkinkaan kuin pelkkää vipinää
Uskoisiko tonttuun vai itseensä kaikkivoivaan...

Niinpä ryhtyivät nuo kaksi koitokseen
vastakkaiset voimat, päivä sekä yö
Kumpikohan kilvan kääntää voitokseen
kumpi herkuttelee, kumpi murenia syö
Leimusivat sielut tulestakin kuumemmat

Tonttu huokui järvenselät jäihin
lumisena tuiskutteli kaikki paikat umpeen
Toinen heti muunsi talven hellesäihin
sulatteli jäät ja lampeen laittoi lumpeen
Taisivatkin olla taruolentoja molemmat!

Ikiaikaisesti elivät ja olivat
alinomaisesti tukkanuottasilla
Vuoroin syntyivät, vuoroin kuolivat
ja voi ihme aina samanlaisilla
konsteilla ne katkaisivat pinteen

Toinen otti vaarin, toinen antoi periksi
-niin yksinkertaista se on
Alkuvesi muuttui maailman meriksi
ja kuten muurahainen rakentaa keon
ne lahjoittivat meille pitkän perinteen

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot