Keuhkokuume

Runoilija Nightfall

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 24.8.2003
Viimeksi paikalla: 24.8.2021 18:44

Asuinpaikka: Helsinki
Sähköposti:
Syntymäpäivä:
22.11.1987

"Tunteet; suru ja tuska, sydämen ovi, ja jossakin siellä, syvällä sielussa kukoistaa rakkauden valo."

Haluatko lukea lisää runojani? Runokokoelma Pitkä ihana leikki löytyy mm. osoitteesta:
http://www.mediapinta.fi/isbn/978-952-236-338-1
 
 

Olin pitkään väsynyt,
sitä masennukseks luulin,
pelkkä lepo riittää kyllä
hetken aikaa luulin.

Yksi päivä mulle tuli sitten yskä,
luulin, että tulossa ois pelkkä flunssa tauti,
niinpä siihen vaivaan vitamiinei nautin.

Seuraavana yönä melkein pyörryin eteiseen,
enkä edelleenkään terveyteni eteen mitään tee.

Pian olo oli sekava ja muisti sitten pätki,
mittarin jo suosiolla kainalooni kätkin.
Kuumettahan oli, joten lääkäriin mä lähdin.

Lääkärissä luultiin ensin,
et ois poskionteloissa syy,
mutta silloin tällöin lääkäritkin erehtyy.
Lääkettä mä vaivaan sain,
mut olo muuttui kurjemmaksi,
tuumin hiljaa, nyt kävi huono flaksi.

Viikon jälkeen lääkäriin mä uudelleen taas lähdin,
silloin multa ääntä enää hädintuskin lähti.
Keuhkot yskin pihalle ja rintaanikin pisti.
Ois kotiin jäänti ollut aikamoinen riski.

Heikotti ja oksetti kun verta otettiin,
tuloksia me aika kauan ootettiin.

Lääkäri sit totes on sulla paha keuhkokuume,
jatkui matka sairaalaan ja toivoin etten kuole,
vaik hoitajat ne vakuutteli, ei oo aika huolen.

Mummot huusi lääkkeitään ja yksi pappa kuoli,
minä makaan letkuissani, se on mun suurin huoli.
Olin aivan yksin ja itkukin kai tuli,
ulkonakin ensilumet sitten suli.

Sairaalassa makasin mä päivän taikka kaksi,
antibiootti auttoi olon paremmaksi.
Neuloja mä pelkäsin ja hiukan silloin itkin,
kun neula uppos suoneen ja pisti ikävästi.

Vaik näytteitä ne otti, ei löydy taudin syy,
luulosairaaksi mä aloin silloin ryhtyy.
Pelkäsin jo että on se joku syöpäläinen,
mut lääkärit ne arvaili, on tauti virusperäinen.

Sairaslomaa vielä sain mä viikon, jopa kaksi,
muttei olo muuttunut vielkään paremmaksi.
Edelleen on kova yskä, vaik lämpöä vain hiukan,
hoitajalta sain mä töissä ohjeen tiukan:
"jos muuttuu pahemmaksi, lääkäriin sit meet,
et yhtään ala arvaileen, et jää yhtään oottelee!"

Mitä tästä opimme, voi flunssa olla paha,
siis pipo päähän pakkasella, muista suojata myös maha!
Kun on kova kuume, mee lääkäriin siis heti,
ettei tauti pahene, silloin kutsuu peti!

Selite: 
Sairauteni inspiroimana...
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot