Sisko

Runoilija Pilkkasiipi

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 20.8.2003

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Kun hän lähti, ajatukseni katkesi. Kiitos kaikenlaisesta palautteesta, arvostan sitä todella.
 

Kuin tuuli puun oksia, heilutti hän käsiään. Ne olivat vapisseet usein. Kuitenkin saatoin käpertyä hänen syliinsä ja tuntea oloni turvalliseksi. Vain kerran hän luovutti, vaipuen omaan maailmaansa. Ja se kerta hävetti häntä. Piti olla vahva, piti uskaltaa.

Me käveltiin rantaan joka lauantai-ilta. Siellä ei ollut silloin ketään muita. Kun talvi tuli ja jäädytti meren, me toivottiin ettei se sulais koskaan. Vain silloin me saatettiin olla hiljaa. Se kauneus vangitsi meidät.

Nojasin sen hentoa ruumista vasten ja kerroin kaiken. Mä rohkenin luottaa siihen ja se arvosti sitä. Lopulta se katsoi mua silmiin ja hymyili. Sen mielestä oli hassua tehdä lumienkeleitä.

Kun me taivallettiin käsikädessä kohti kotia, sitä vaaleankeltaista taloa, tyttö rikkoi hiljaisuuden. ''Sä olet mulle tärkeä'', se kuiskasi. Mä yritin löytää sen kasvot pimeyden keskeltä. ''Niin säkin mulle'', vastasin. Mä olisin halunnut sanoa jotain ainutlaatuista, mutten osannut. Se puristi yhä lujemmin mun kättä ja kääntyi lopulta halaamaan. Mun kurkussa oli pala, joka ei suostunut katoamaan.

Se peitteli mut, ihan niin kuin silloin ennen. Silloin kun mä olin pieni ja halusin kuulla tarinoita. Ehkä mä halusin vieläkin ja se luki mun ajatukset. Sen ääni helisi, enkä mä tahtonut nukahtaa. Se päivä ei saisi loppua milloinkaan. ''Rakastan sua, aina'', kuului kuiskaus ja mun silmät sulkeutui.

Mä näin unta onnellisista lopuista, niistä, joita oli vaan saduissa.

Aamu sarasti. Äiti koputti mun huoneen ovea. Se astui sisään ilman lupaa, enkä mä jaksanut valittaa sille. Se tuli lähemmäs, istui viimein sängyn laidalle. Mä huomasin kuinka se oli itkenyt. Ulkona oli pakkasta, ikkunasta näkyi lapsia. Ne heitteli lumipalloja ja makasi hangella, heilutellen raajojaan. Äiti tarttui mua käsivarresta. ''Sisko on nyt poissa'', se sai lopulta sanotuksi.

Selite: 
Miettikää sitä.
Kategoria: 
 

Kommentit

todella koskettava

 

Käyttäjän kaikki runot