Pelon valjaat

Runoilija 95703a391ab528af62a320b298faf4eb

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 1.6.2011
Viimeksi paikalla: 1.5.2019 19:46

Asuinpaikka: -
Syntymäpäivä:
29.3.2024

Runokuvia maailmasta jonka uskon tuntevani
 

Taivaanranta huutaa värejä
en tiedä miltä sota tuoksuu
olen nähnyt vain tulipaloja enkä ääniä
jotka tyhjentävät ilmaa
kysykää viisailta tasaista tietä
se on paksuilla sopimuksilla katettu
miinalangoin kiristetty kuilujen väliin
ja te puolestanne voisitte
punoa ajatuksista köyden
jolla satamat sidotaan sotalaivoihin
voisitte puhaltaa tuulet tyyniksi
runojen keuhkoilla se onnistuu
sillä jumalat asuvat tuulien rakkuloissa
joissa puhdistettu uskon liekki
polttoaineella hunnutettu neitsyt
jonka käsiin tukehtua vastaanotin silmillä
nukke sisällään nukke ja kuollut lapsi
ja napanuora ranteiden läpi
toivo on sittenkin lopetettu
ja naapurimme on lentokoneesta pieni
meille jotka asumme sotien varjon alla
mainokset taputtavat dollareita kämmenistään
kuva pysähtyy missä kaikista pahin tekee työnsä
ja uutisia jotka lukevat ennusmerkkinsä
satelliittien asennoista
riimukirjoitus ykkösiä ja nollia
näiden varpaiden väleistä
kasvaa totuuksia tuntemattomiin luoliin
minä suljen taivaanrannan ja vastaanottimen
hieron ihoni palettiin kasvatan hännän
livahdan koloon betonissa
pitkän pölyisen maantien varressa
ratsastan taivaanrannan halkeamasta sisään
ja tunnen kaulan joka hirttää itsensä kravattiin
heidän tavujensa voiman
joka jäätää veren suonien seinille
köyhistä tulee hyvää lannoitetta
ja me ummistamme sairauden kieltävät silmät
ristiaallokossa jonka betoni hiertää teräskylkeä
siellä värit ovat aina ruosteen karkeita
vedessä joka liittyy ilman saumoja ilmaan
hiljaisuuteen ennen iskua ääneen tukehtuva
kun rakkulat räpsähtävät rikki on popkorni valmis
minä suljen nauruohjelmat
suljen itkuohjelmat
suljen uutiset
suljen.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot