Lapset lasiset

Runoilija LeastPowerfulPilgrim

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 9.8.2009
Viimeksi paikalla: 8.10.2016 21:06

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
Syntymäpäivä:
-
Facebook:

Syntinen ja Jumalan kirkkautta vailla. Kuitenkin kalliilla hinnalla lunastettu.
 

Ehkä ihmettelet,
miksi tie on okainen.
Ehkä käsitä et,
miksi sattuu piikit sen.
Ehkä epäilet sä joka askelmaa.
Niin kai tekee se ken näkee: näin vie maa.

Ehkä pelkäät yhä,
etkä luota suuntaasi.
Ethän ole pyhä,
jos voit luottaa silmiisi.
Tiedät että et voi enää jumittaa,
mutta kuka näkee kuka johdattaa?

Onko taivahassa jossain pieni valon pilkahdus?
Onko lasiportaat ylös, onko ukonleimahdus?
Onko pieni takaovi, onko pyhä julistus?
Sulla on vain aavistus.

Ja sulle kuiskaan sen,
sä lapsi lasinen:

Hän tuli tänne
sinua varten:
ei ketään toista niin kuin sua.
Hän tuli tänne
tuomittavaksi
hoitamaan lasta haavoitettua.

Hän tuli tänne
sinua varten:
ei ketään toista niin kuin sua.
Hän tuli tänne
hyljittäväksi
etsimään yhtä kadotettua.

Eikä hylätä Hän tahdo vieläkään.
Risti pysyy eikä haihdu minnekään.

Sana on tullut
sairaita varten:
vaan ei ketään toista niin kuin sua.
Sana on jäänyt
surkeinta varten:
nostamaan maahan murennettua.

Sana on tullut
sairaita varten:
vaan ei ketään toista niin kuin sua.
Sana on jäänyt
surkeita varten:
hakemaan kotihin kaivattua

Loppuivat taas voimat,
etkä tiedä auttajaa.
Itseäsi soimaat,
Etkä osaa unohtaa.
Kaikki syy jää sulle etkä enään nää,
Että erottaisit jotain pysyvää.

Tunnet omat lastit.
Tunnet viat ihmisen.
Piirrät vielä rastit
yli viime toiveiden.
Kylmyys, pelko, kipu, kaipuu itkettää.
Täytyy murtua, että vois hengittää.

Ei kai löydy taivahasta mikään valon pilkahdus.
Ketä kantais lasiportaat, ketä ukonleimahdus?
Ei se ole takaovi: ainut pyhä julistus.
Herran alas tulemus.

Laps’ oli lasinen
sun toivos ikuinen.

Hän tuli tänne
sinua varten:
ei ketään toista niin kuin sua.
Hän tuli tänne
tuomittavaksi
hoitamaan lasta haavoitettua.

Hän tuli tänne
sinua varten:
ei ketään toista niin kuin sua.
Hän tuli tänne
hyljittäväksi
etsimään yhtä kadotettua.

Eikä hylätä Hän tahdo vieläkään.
Risti pysyy eikä haihdu minnekään.

Sana on tullut
sairaita varten:
vaan ei ketään toista niin kuin sua.
Sana on jäänyt
surkeinta varten:
nostamaan maahan murennettua.

Sana on tullut
sairaita varten:
vaan ei ketään toista niin kuin sua.
Sana on jäänyt
surkeita varten:
hakemaan kotihin kaivattua

Selite: 
Pääidea tässä runossa on pelastuksen henkilökohtaisuus.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot