lapsuuden muisto

Runoilija karita

nainen
Julkaistu:
23
Liittynyt: 10.7.2016
Viimeksi paikalla: 17.6.2023 0:37

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-


on aika kiitoksen
eron
ja kyynelten

sydämeni on lämmin saamastani tuesta
uskollisten lukijoitteni myötätunnosta
ja kannustavista sanoistanne

 
                                © Karita Nyqvist

 

 
Uusin runokirjani "Karitan nuotein"
ilmestyi runokirja.fi-kirjasarjassa
 / Mediapinta 2018


tilattavissa postitse

 
 



¤

ruokalaput kaulassaan
   lapset istuvat
      pirttipöydän äärellä
vahva kalanmaksaöljyn tuoksu
   täyttää hiljaisuuden
      syödessä ei puhuta

minua tilanne ahdistaa
   tiedän mitä tuleman pitää
      en haluaisi nähdä
en saa aistejani irti

   tällä kertaa
      vain yksi lapsista
hidastelee ja näykkii
   kaurapuuroaan
      täysin jo kylmennyttä

hoitaja siirtyy lapsen taakse
   kehotuksista huolimatta
      lautanen ei tyhjene
täti tukee lapsen pään
   napakasti vasten jalkojaan
      taivuttaa ja ottaa nenästä kiinni
työntää ruuan väkisin
   vaikka hampaiden välistä

miten selkeästi kuulenkaan
   itkun, tikahtumisen tukkeen
      kurlaukset ja pärskeen
yrittäessään huutaa
   lapsi saa ruokaa
      henkitorveensa

:::

tiedän järkytyksen
   vanhempiaan surevalle lapselle
      shokin ja pelon
hän on tulevina
   päivinä ja viikkoina
      hyvin hiljainen
syö ruokansa

minä näen myös
   hänen kyyneleensä


¤



 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

järkyttävää lapsen alistamista
ja nöyryyttämistä
Liikuttava runo, kiitos
Ahdistava lapsuusmuisto ei poistu mielestä.
Runosi elävöittää muiston ja käsittämättömän aikuisen käytöksen.
Koskettava lukukokemus.
Puhutteleva teksti. 
 

Käyttäjän kaikki runot