Talvipäivänseisaus

Runoilija Markku A. Huttunen

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 15.12.2003

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Lämpimästi tervetuloa sivulleni!
Katso peiliin, itseäsi silmiin, hymyile. Säteile, kunnes silmäsi kostuvat!
Huomaatko, siellä ne ovat aina olleet - kaipaamasi valkeat siivet! Lennä!

Optimistille aurinko paistaa läpi paksuimmankin pilviverhon.
Positiivisuuden aarteistoa: http://www.positiivarit.fi/
Anagrammit pääosin tietokoneavusteisesti: http://ag.arrak.fi/
 

Ykskolmatta joulukuuta,
nimipäivä Tuomon, Tommin,
päivä Tuomahan, Tominkin,
jouluaaton aaton aaton
aatto aivan auringoton
kaamoksen on käännekohta
iloinen, iki-ihana:
pituus päivän seisahtavi,
kääntyy yö lyheneväksi,
käy päivä piteneväksi!

Se lähtee pimeydestä,
sydäntalven synkkyydestä
ja piinasta pakkasien,
luonnosta lepäilevästä,
huurteisesta, huumatusta,
talviunta uinuvasta.

Se johtaa iloon, valohon,
hohtoon hankien hopeisten,
se lupaus on keväästä,
mi heräilee hortehesta,
silmut puiden pullistavi,
kasvuhun karauttavi,
kukkaloistoon laukaisevi.

Pian kertoo siit' vihertäin
joulupuu tupahan tuotu,
pihta pirttihin puettu,
kuusi kurja kaunisteltu,
elonpuu ehoksi saattu,
valoihinkin valjastettu.
_____

Ystävät, runotoverit!
Mennyt vuosi mielessäni,
aika armas aatoksissain
sydäntäin sykähdyttävä,
tontun taikatoivotuksin
joulurauhaa ma julistan,
uutta vuotta onnellista,
vuotta mahdollisuuksien!

Selite: 
Runoistani ruttoisista,<br /> värssyistä väkinäisistä,<br /> töistä tähänastisista<br /> lienee tää kalevalaisin...
Kategoria: 
 

Kommentit

Tyylillä koottu ja hieno aihe - mainiota! Joulurauhaa sinullekin.

kovasti pidän. kansanperinne on hieno asia, jota sopii jatkaa. hyve hyve.

todella loistavasti sanailet..Rauhallista joulua myös sinulle...

Kevättä kohti ollaan kipin kapia menossa.
Onnea minä myös haluan alkavalle vuodelle 2005 toivottaa.

 

Käyttäjän kaikki runot