Moralistin viimeinen tuomio

Runoilija Jores

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 29.7.2010

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Ensimmäinen runokirjani: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522869333
 

Luotatko uskoosi ja
uskotko olevasi oikeassa?

Muista Humen giljotiini ja
Mooren naturalistiset virhepäätelmät.

Heti kun tuomitset muut,
teet sen rankimmin itsellesi.

Silloin nostat itsesi jalustalle
tuomitsemaan muiden yläpuolelle.

Mikä teki sinusta moralistin,
sen "oikean tien kulkijan",
miten itse elät esiripun iltaisin laskeuduttua?

Kestätkö itse alastomana päivänvaloa?

Tuskin, jos olet ihminen.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Eikö melkein kaikki runoilijat ole moralisteja ja he voimakkaasti puhuvat sen puolesta minkä oikeaksi tuntevat. Heillä on siis tunteet. Se että nostaako hän itsensä jalustalle, voimme todeta nykyisin hyväksytyn tosiasiana hänellä on huono itsetunto. Hän hankkii valtaa kirjoituksilla olemalla röyhkeä jne. Kiistaa aina syntyy eteenkin totuudesta. Olemme esimerkiksi tässä ja nyt kattilaa ja kansi sinä olet kattila minä kansi. Minun tehtäväni on räjäyttää kansi ilmaan ja niin että se laskettu takaisin omalle paikalle ja mikä sen mukavampaa kuin että kattila hyvin porisee, sulla on kuitenkin lämpöenergian tuotto käsissäsi. Sinä hallitset tilanteen, kaikki se mitä on runossa on sinua ja julkaistessasi annat vain vähän kopeloida huono sana parempi kosketella runoasi. Sillä ajan kanssa rukoilija aina voittaa runollaan arvostelijan. Se historia on näyttänyt. Lopetan keskustelun toteamalla periaatteissakin mielestäni olemme samaa miltä.

 

Käyttäjän kaikki runot