Ilmapallo

Runoilija ikuinen vuoristorata

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 29.7.2015
Viimeksi paikalla: 9.10.2017 2:54

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Nykyään tunnen olevani ilmapallo,
samaan aikaan tyhjä ja täysi.
Sisällä niin valtavasti surua, tuskaa,
vihaa, itkua, kipua...
Toivottomuutta, voimattomuutta, yksinäisyyttä.

Se ei kuitenkaan näy ulospäin.
Sisintäni peittää kuori,
kuori, joka on niin vahva,
etten saa mitään sisältäni ulos.
Silloin tunnen olevani sisältä tyhjä.
kuin olisin jo sisältä kuollut.

Leijailen tyhjänä paikallani,
en pääse mihinkään,
kuljen minne tuuli minua vie.

Joskus toivon, että puhkeaisin,
pääsisin vapauteen.
En olisi enää tyhjä enkä täysi.
Tai että leijailisin vapauteen.
Mutta jokin pitää vielä narusta kiinni,
enkä pääse irti.
Ote on kuitenkin heikko,
ja voi irrota koska tahansa.

Tuntuu siltä kuin en tuntisi enää mitään,
vaikka samalla tunnen kaiken.
Kuin kantaisin koko maailmaa harteillani,
ja pienikin paino lisää on liikaa.
Juuri silloin kärpänen istahtaa olalleni.
Tunnen, miten vajoan alaspäin.
Yritän päästä takaisin, mutta en pääse.

Vajoan alemmas pohjattomaan kuiluun.
Alkaa tulla pimeää ja kylmää.
Miksi kukaan ei näe minua?
Miksi kukaan ei nosta minua ylös?
Tunnen, ettei tästä ole enää ylöspääsyä.
Menetän uskoni.

Edelleen sisältä tyhjä ja täysi,
en itke vaikka haluaisin.
Poispääsystä ei tietoakaan.
Antaudun ja vajoan pikkuhiljaa alaspäin,
alaspäin kohti pimeyttä ja tyhjyyttä.

Pudotessani kuilua pitkin alaspäin,
naru takertuu kivenkoloon.
Olen jumissa.
Katson ympärilleni,
olen yksin,
alhaalla pohjaton pimeys,
ylhäällä enää pieni pilkahdus valoa.

Huudan apua,
mutta kukaan ei kuule.
Minulla on kaksi vaihtoehtoa:
Yritänkö päästä irti ja jatkaa vajoamista,
vai yritänkö heilauttaa itseäni kuilun seinämään,
jotta puhkeaisin?
Silloin kaikki olisi ohi.

Olen toivoton,
enkä tiedä mitä teksin...
Odotan...
Yksin, pimeässä, jumissa, vailla toivoa...
Vain odotan...

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Kertoo hyvin masennuksen synkästä fiiliksestä ja toivottomuudesta vertaiskuvin. Naru kuvastaa että jotain toivoa paremmasta on tai utelias näkemään mmmuuttuuko mikäänIlmapallo ei ole päässyt vapauteen vaan on elämän vanki. Pimeys on kuolema. Myös läheiset tai jokin muu asia voi auttaa pitämään kiinni elämästä. Sielu haluaisi luovuttaa mut ruumis ei. Kamppailet tuskallisten tunteiden kaa. Hieno runo. :)

Voimia elämään. Kyl se vielä iloiksi muuttuu ja aurinko paistaa sinnekin. Joku pieni hyvä asia joka päivä kannattaa etsiä mikä piristi tai mist on kiitollinen. <3

Aika korjaa monia asioita.

Koskettava runo, johon osaan samaistua. Voimia <3

 

Käyttäjän kaikki runot